avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca (comert)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca (comert)

Societatea in cauza a atins luna trecuta numarul de 21 salariati.Ca urmare, se impune intocmirea unui CCM. Aspectul mi-e strain, ca urmare, ii rog tare mult pe cei care-au trecut prin etapa aceasta, sa-mi ofere cateva indrumari.(model CCM, model de chemare la negociere a partlor, ce contine dosarul catre ITM, in cat timp trebuie depus de la atingerea numarului de 21 salariati).Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:21, 11 Iunie 2015
Multumesc, freeelis. :)

Am avut ieri control de la I.T.M. N-au fost tare bucurosi ca negocierea nu s-a finalizat si cu un C.C.M, asa ca au convins administratorul sa incheie unul #-o...Ce pasi trebuie sa urmez? Fac din nou o convocare pentru...ce data?Si ce acte mai trebuie sa atasez ?


Daca urmez pasii expusi de dvs. aici, e suficient?
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
ela david, utilizator
Urmati pasii mentionati de mine atat in acel topic , cat si in acesta.
Am facut o lectura a CCM pe care l-ati postat in acest topic...problema care se pune la nivel de administrator e legata de bani...
La cap. 4 art.39, pot scoate coeficientii, sau e un aspect obligatoriu in orice CCM? Apoi acei 50 lei in plus la salariul de baza..
La art.40, la noi sporul de week-end e 10 lei/luna..pot lasa asa? Apoi primele de vacanta..8 martie, de Craciun....offff...
Se pot scoate coeficientii sau se pot stabili altii . CCM se negociaza.
freeelis a scris:
. CCM se negociaza.


Nu se "negocieaza".:((. .Angajatii abia daca stiu ce-i contractul idividual de munca ...CCM trebuie sa-l fac eu, ei doar il vor semna..si trebuie sa-l fac incat sa nu-l coste pe admin ..nimic.:) Doar sa existe faptic, la noi si la ITM, fara sa angajeze cheltuieli in plus fata de prezent...
Ca idee insa, daca am inteles bine, CCM cuprinde drepturi in plus fata de C. Mun.As putea scoate din CCM-ul din link, tot ce-i legat de bani...si sa las doar ceea ce nu afecteaza in mod direct buzunarul patronului...
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
ela david, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca mopy mopy daca am 20 angajati cu CIM pe nedeterminata si trei cu CIM pe determinata trebuie sa fac CCM? (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)