avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video

Buna seara!
Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa scarii, evident.

Imi poate interzice cineva acest lucru sau ar trebui sa obtin vr'un acord sau vr'un act?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 10 Octombrie 2014
multumesc si eu ca ati apreciat raspunsul meu.
referitor la legea nr L nr 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal , este in masura doar firma de paza sa dea raspunsuri .
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator
Daca ne gandim la multele camere montate in scara, la intrarea in bloc, ar trebui sa se poata.


Camerele de la parter nu sunt orientate catre apartamente, nu cred ca o camera montata pe palier nu va "vedea" intrarile din apartamente, iar asta nu va accepta nimeni sa faceti "Big Brather" la usa lui.
Vecinii se cunosc intre ei, asa ca nu putem sa stii daca nu chiar i-ar multumi.
La noi in bloc sunt cateva garsoniere care au camere la usa si nu s-a suparat nimeni, ba dimpotriva, se simt protejati.
Chiar daca se cunosc vecinii, nu cred ca este placut sa stea cineva sa iti urmareasca de cate ori intri in casa, cine vine la tine, cand si ce duci la ghena, cand a plecat sotul si a venit vecinul, iar exemplele sunt multe. Daca vrea sa urmareasca casa poate sa puna sistem video si alarma in casa, daca vrea sa vada ce face vecina/vecinul atunci il monteaza afara. Daca era o chestie de normalitate, atunci obligau sa fie montate pe fiecare palier 2 camere video, sa fie urmariti toti proprietarii.
Daca puneti problema cu "nu prea placut", asta presupune ca vecinii n-ar fi de acord, deci iese din logica raspunsului meu.

Alte discuții în legătură

Autorizatie camere supraveghere apartament bloc Gigi-55 Gigi-55 Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)