avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video

Buna seara!
Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa scarii, evident.

Imi poate interzice cineva acest lucru sau ar trebui sa obtin vr'un acord sau vr'un act?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 10 Octombrie 2014
Bine, haideti sa vedem de ce vrea camera video IN FATA usii, care este logica, daca vrea sa pazeasca apartamentul aceasta camera se poate pune IN CASA, cu sistem de alarma sofisticat, cu firma de paza cu actionare in cateva minute daca cineva forteaza usa sau geamul, cu SMS catre unu sau doua numere, cu urmarire a ceea ce se intampla in casa prin telefon sau calculator.
Deci nu doreste sa isi pazeasca apartamentul, doreste sa urmareasca vecinii, altfel nu are logica montatul de camere video in fata usii, un hot daca este sa intre intr-un apartament intai intra pe intrarea in bloc, altfel nu cred ca are posibilitatea sa ajunga la usa.
Mai simplu si mai cinstit ar fi sa monteze la intrarea in condominiu, iar pretul este putin mai mare (cabluri si montajul, pentru ca sistemul este egal si pentru o camera si pentru 4), dar acest pret este suportat de catre toti proprietarii si atunci stau toti linistiti, nu se vor simti urmariti de X sau Y.
Domnule thran, doresc sa pun camera pe scara blocului datorita răutăților unor vecini (vreau sa aflu cine sunt acei vecini).
Camera poate fi montata astfel încât sa bata DOAR spre ușa mea și spre scara FĂRĂ A INTRA ÎN DECOR ȘI UȘILE VECINILOR. Acesta este scopul, nu mă interesează pe mine ce fac vecinii la ei în casa sau mai știu eu ce...
Nu văd ceva rău în asta, din contră, consider ca oferă mai multa siguranța, cel puțin vecinilor de pe palier, mai ales că zona în care locuiesc nu este una foarte bună.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Dinte, utilizator
Montați camera în locașul vizorului de la ușă și ați rezolvat problema... Simplu și eficient!




=D>



se numeste spionaj , care si acesta se pedepseste.

asta in caz ca sunteti descoperit .
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator
Puteti sa va instalati camere de supraveghere a intrarii in apartament, la usa dumneavoastra fara nici o problema sau teama ca incalcati legea.
Chiar legislatia amintita mai sus, care pentru unii se vrea o sperietoare, ne permite sa montam sisteme de suprveghere aratnd si scopul acestora. Iata o mica parte din Decizia nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, publicată în M.Of. nr. 389 din 11.06.2012:
Art. 4
Supravegherea video poate fi efectuată, în principal, în următoarele scopuri:
a) prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor;
c) asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor, a imobilelor și a instalațiilor de utilitate publică, precum și a împrejmuirilor afectate acestora;
Art. 5
(1) Supravegherea video poate fi efectuată în locuri și spații deschise sau destinate publicului, inclusiv pe căile publice de acces de pe domeniul public sau privat, în condițiile prevăzute de lege.
(2) Camerele de supraveghere video se montează în locuri vizibile.
(4) Este interzisă prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video în spații în care se impune asigurarea intimității persoanelor, cum ar fi: cabine de probă, vestiare, cabine de duș, toalete și alte locații similare.

Observati scopul, faptul ca este permis si restrictia de a nu se monitoriza locurile ce ar afecta intimitatea persoanelor (cabine de proba, vestiare...)
Usa mea, intrarea in apartamentul meu, holul casei scarii nu este vestiar, cabina de dus, toaleta, decat daca unii lipsiti de educatie transforma acest spatiu in asa ceva.

Alte discuții în legătură

Autorizatie camere supraveghere apartament bloc Gigi-55 Gigi-55 Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)