avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la bunici

Daca tatal obligat la pensie alimentara nu are venituri si din rea crdinta nu munceste cu contract si nu plateste pensie deloc, pot fi obligati la pensie alimentara pentru copil bunicii paterni?

Adica sa-i oblige instanta sa achite pensia alimentara nepotului lor?

Art. 519
Ordinea de plată a întreţinerii
Întreţinerea se datorează în ordinea următoare:
a) soţii şi foştii soţi îşi datorează întreţinere înaintea celorlalţi obligaţi;
b) descendentul este obligat la întreţinere înaintea ascendentului, iar dacă sunt mai mulţi descendenţi sau mai mulţi ascendenţi, cel în grad mai apropiat înaintea celui mai îndepărtat;
c) fraţii şi surorile îşi datorează întreţinere după părinţi, însă înaintea bunicilor.

Detalii: [ link extern ]

Eu asa inteleg. Se poate?
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ronaldo83 , utilizator 18:06, 19 Octombrie 2014
Tocmai ca e tanar si capabil de munca, sa muncesca pt copilul lui.
Exista obligatia intre bunici si nepoti si invers insa aia mai apropiati in grad sunt primii obligati. Daca unul care e obligat adica tatal, nu vrea sa isi respecte obligatia nu inseamna sa-i obligam pe restul, ci il constrangem pe ala in toate felurile pana plateste.
ca idee, bunici sunt si cei din partea mamei...
Dar daca e constrans si civil si penal si nu plateste in nici un fel, nu se ajunge catre bunici?
Imparatul a scris:

Dar daca e constrans si civil si penal si nu plateste in nici un fel, nu se ajunge catre bunici?

Domnule Imparat, ti s-a raspuns foarte clar. Daca vrei sa si intelegi un text juridic, trebuie sa ai si niste cunostinte de baza de drept, DEX-ul nefacand parte. Ne mai pricepem noi, amatorii, la drept, cat ne pricepem, dar dreptul este si el o meserie: poti sa-ti faci un pansament corect, dar asta nu inseamna ca esti doctor.
Ca idee generala, sa stii ca in afara de texte de lege, exista si principii de drept, iar legea se aplica cu prioritate in spiritul, si nu exclusiv in litera ei.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
hotumattua, utilizator
de ce trebuie sa plateasca mereu pentru ceea ce fac copiii cei ce nu au nici o vina ?,PARINTII , BUNICII ETC ..
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Conform ideilor dumneavoastra: daca fiul meu fura, e condamnat si nu pot sa il prinda, eu, tatal lui fac puscarie in locul lui! Fiecare raspunde de faptele lui. Deci deschideti proces si ori plateste ori face puscarie.

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Cine are obligatia de intretinere a unui batran internat intrun ayil, conform codului civil pana la ce grad (vezi toată discuția)
Bunica paterna poate platii pensia alimentara neplatita... RAMOnaBC RAMOnaBC buna ...am si eu o intrebare.Am auzit pe undeva ca daca tatal neplatitor de pensie alimentara nu are venit si nu poate fi obligat la plata restanta a pensiei ... (vezi toată discuția)