avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs?

Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura penala - , dar si in fav. partii civile ANAF, pe latura civila.
S-a rejudecat apelul la instanta CA locala, s-a mentinut aceeasi decizie pe latura penala (pedeapsa cu suspendare) deasemenea nici in latura civila nu s-a facut nimic, respingandu-se atat apelul inculpatului pe latura civila, cat si al ANAF tot pe latura civila.

Din nou, inculpatul declara recurs impotriva acestei dec., dar si Parchetul cat si ANAF .

Nu cunosc inca motivele invocate de catre Parchet.

Intrebare:
Daca in primul recurs Parchetul a recurat prima dec. in fav. inculpatului, in acest al doilea recurs i se poate agrava situatia…adica Parchetul poate declara recurs in def. acestuia?
Prin dec. pronuntata in rejudecarea apelului, nu s-a modificat nimic pe latura penala.

Multam.:coffee:
Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 09:16, 29 Mai 2009
Al doilea recurs nu stiu daca este in fav. inculpatului! Nu cunosc inca motivele parchetului.
Ma interesa daca, primul recurs parchetul l-a facut in fav. inculpatului, iar situati nu s-a modificat in niciun fel prin aceasta rejudecare, in latura penala, deci ma interesa daca parchetul in acest al doilea recurs poate face rec. in defavoarea inculpatului.
Practic a ramas aceeasi condamnare cu suspendare pronuntata in judecarea primului apel, instanta de rejudecare copiind efectiv considerentele primei dec. pronuntate in apel, si constatand in plus ca a intrevenit prescriptia pt. 2 infractiuni.
Eu asta am inteles , ca acest al doilea recurs este declarat de procuror in defavoarea inculpatului (sau, ma rog...nu se stie exact,. dar asta este problema pusa ) si in masura in care este admis, principiul nu se mai aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non reformatio in pejus- contestatie minister public d.nicoleta d.nicoleta In ceea ce priveste art. 341 (9) CPP, in contestatia formulata de Ministerul Public este incident principiul non reformatio in pejus? Iar avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am la apel Baciu Andrei Sorin Baciu Andrei Sorin Salut ....Am primit 3 ani cu suspendare si 5 de probatiune pt ca am cules canepa de pe marginea drumului si am icercat impreuna cu vreo 4 prieteni sa ne ... (vezi toată discuția)
Rejudecare.agravarea situatiei inculpatului? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre: - inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila, -parti responsabile ... (vezi toată discuția)