Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . Proprietarul cu cota de 1/4 vrea sa renunte la partea lui in favoarea statului sau a primariei . Este posibil . Si ce solutii as avea eu .
Va multumesc
Ma intreb si eu ... desi vad ca discutia este intinsa la maximum.
Daca : " suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 "n. atunci: o proprietate dobandita prin mostenire ce inseamna, ca este dezbatuta succesiunea sau nu ?
Proprietarul cotei de 1/4 parte dintrun imobil dobandit prin mostenire, poate sa faca ce vrea cu proprietatea sa.
Dovada calitatii de proprietar/coproprietar nu se face cu extrasul de CF ci cu actele de proprietate. Extrasul de carte funciară nu este act de proprietate.
Se poate renunța la dreptul de proprietate in favoarea unității administrativ teritoriale pe raza căruia se afla imobilul printr o declarație autentica. Insa eu cred ca este un tertip ca sa poată negocia sulta la eventuala ieșire,din indiviziune.
Daca cumva nu va înțelegeti si face acea declarație Dvs introduceți in instanța acțiune de ieșire din indiviziune cu statul.
Imi cer scuze pentru greselile gramaticale dar era o ora tarzie dupa o zi grea de munca si multe probleme . In legatura cu cazul meu mentionaz ca sa facut succesiunea dar nu avem titluri de proprietate , nici nu stiam ca trebuie sau cum se pot obtine . Mai mentionez ca eu am platit impozitul in totalitate timp de14 ani plus am facut investitii in TOATA casa aproximatgiv de 25 000 eur singur , celalalt coproprietar nu a participat niciodata cu nimic la intretinere sau la cheltuielile proprietatii
Va multumesc