avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la cota parte din proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la cota parte din proprietate

Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . Proprietarul cu cota de 1/4 vrea sa renunte la partea lui in favoarea statului sau a primariei . Este posibil . Si ce solutii as avea eu .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 04:30, 14 Noiembrie 2014
CF nu are nici o legăutură cu acceptarea sau neacceptarea succesiunii din acest punct de vedere.

Pe de altă parte, o succesiune odată acceptată nu se mai poate renunța la ea, decât dacă s-ar dovedi nulitatea actului de acceptare.
Este acceptata succesiunea si am vazut actul notarial de renuntare din luna Iulie
Vorbiți cu un avocat care să vadă actele.

Trebuie lămurit cum s-a acceptat (tacit sau expres), prin ce act și la ce dată.
Nu se poate accepta legal, iar ulterior să se renunțe.
S-a acceptat legal in anul 2002 , iar acum fiind cetatean strain intrat recent la pensie nu mai are nici un interes sa detina aceea cota parte
Nu merge așa. :)
Dacă „nu mai are nici un interes sa detina aceea cota parte” poate să o vândă sau să o doneze, dar nu mai poate reveni asupra acceptării succcesiunii.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara consensul mostenitorului UcraD UcraD Buna ziua,doresc sa stiu daca tatal meu poate sa vanda apartamentul propietate,fa avea semnatura mea.Mentionez ca mama este decedata iar eu facand actul de ... (vezi toată discuția)
Prprietate pe cote parti miri9 miri9 Buna ziua , sunt coproprietar al unei case , in care si locuiesc ( singura proprietate ) detin 3/4 din proprietate prin mostenire , restul de 1/4 LA ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral in 2 judete. intr-un judet s-a facut succesiunea ... Epuree Epuree Partajul succesoral in 2 judete. Intr-un judet s-a facut succesiunea pe bunicii tatalui meu, tata a decedat in alt judet si are bunuri, o cota parte, si in ... (vezi toată discuția)