avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la cota parte din proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la cota parte din proprietate

Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . Proprietarul cu cota de 1/4 vrea sa renunte la partea lui in favoarea statului sau a primariei . Este posibil . Si ce solutii as avea eu .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 04:30, 14 Noiembrie 2014
Da Liliana declarație. Declaratie de renuntare la dreptul proprietate in condițiile art 889 cod civil.
Daca da renuntare la mostenire nu il costa nimic si dumneavoastra mosteniti tot. Sau face actele de mostenire (costa) si apoi doneaza cui vrea.
Andreea, am uiotat complet de asta. Totusi, pana afla comuna de declaratia aia... plus ca coproprietarul in cazul asta il poate revendica...
Nu am inteles exact pentru ce intreaba userul, cred c-am inteles in dunga totusi.
AVLIL a scris:

Totusi, pana afla comuna de declaratia aia... plus ca coproprietarul in cazul asta il poate revendica...

Totuși... în ce temei ar putea revendica? Cred că eu nu am înțeles despre ce e vorba.

Nu e vorba de doi coprorpietari (statul care a dobândit în temeiul declarației și celălalt moștenitor)?
E limpede că ar putea oricare dintre ei să ceară partajul, dar ar putea revedica ceva vreunul dintre cei doi?

Ceva cred că îmi scapă... :(

Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Patrick_, utilizator
Statul inca nu a dobandit coproprietatea , ne aflam in situatia in care coproprietarul ( dupa ce s-a facut succesiunea ) vrea sa renunte la cota lui parte ( 1/4 ) in favoarea primariei care are cunostinte de acel act facut in luna Iulie . Eu m-am interesat la C.F. si nu apare nici o schimbare dar am vazut acel act , sunt nedumerit . Pot sa fac ceva la momentul acesta
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara consensul mostenitorului UcraD UcraD Buna ziua,doresc sa stiu daca tatal meu poate sa vanda apartamentul propietate,fa avea semnatura mea.Mentionez ca mama este decedata iar eu facand actul de ... (vezi toată discuția)
Prprietate pe cote parti miri9 miri9 Buna ziua , sunt coproprietar al unei case , in care si locuiesc ( singura proprietate ) detin 3/4 din proprietate prin mostenire , restul de 1/4 LA ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral in 2 judete. intr-un judet s-a facut succesiunea ... Epuree Epuree Partajul succesoral in 2 judete. Intr-un judet s-a facut succesiunea pe bunicii tatalui meu, tata a decedat in alt judet si are bunuri, o cota parte, si in ... (vezi toată discuția)