corbalb a scris:
TVA-ul despre care vorbiti l-ati dedus deja...va exprimati gresit cand spuneti ca nu-l puteti deduce...momentan aveti un TVA de rambursat in sold...aveti varianta sa asteptati ca soldul sa depaseasca 5000 lei ori daca beneficiarii externi accepta sa le facturati cu TVA puteti proceda si astfel.
Da, aveti dreptate este TVA de rambursat. Eu nu sunt contabilul sunt doar " intreprinzatorul".
Era doar o idee a mea sa facturez cu TVA pentru beneficiarii externi, nu stiu insa daca si ei ar fi de acord si de asemenea nu stiu ce dezavantaje fiscale ar avea beneficiarii fiindca daca ar fi dezavantajati e clar ca nu ar fi de acord.
Dar cineva spunea mai sus ca "nu am voie sa taxez operatiuni care nu sunt impozabile in Romania." Asta ce inseamna ca nu am voie sa facturez si sa incasez cu TVA?
Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca daca am sau nu voie sa facturez si incasez cu TVA. Si de asemenea in cazul in care as avea voie sa facturez si sa incasez cu TVA in ce situatie ar fi beneficiarii externi (UE) adica ar fi dezavantajati prin faptul ca ar plati si TVA-ul sau oricum ar trebui sa-l plateasca acolo in tara lor si atunci le-ar fi indiferent unde il platesc.
Va multumesc