avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum putem face achizitii din EU fara sa platim TVA-ul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum putem face achizitii din EU fara sa platim TVA-ul acolo?

Buna ziua,

Am o intrebare daca imi poate explica cineva.

O firma care presteaza servicii in strainatate, face diverse achizitii si plati acolo in strainatate (EU ). Cand spun achizitii nu ma refer la cantitati de marfa ci diverse materiale si consumabile, de la factura de chirie, cartele de telefon, benzina, servirea mesei, etc., toate sunt preturi inclusiv TVA si tot asa si platim. Auzisem o data un contabil spunand ca ar trebui sa cerem de fiecare data sa ni se factureze si sa platim fara TVA, chiar si benzina. Este adevarat, putem face acest lucru? Si daca se poate care ar fi procedura si in care situatii, chiar se poate si benzina? Ar trebui sa prezentam peste tot codul fiscal sau sa-l comunicam?
Si tot daca se poate ce se intampla ulterior? Ar trebui sa platim TVA-ul aferent achizitiilor respective in Romania?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:09, 2 Iunie 2009
Achizitia nu o faceti de 2 ori:si in statul membru unde prestati servicii si in Romania.Acele scule care le cumparati, le utilizati acolo , sunt facturate acolo, platiti TVAul acolo.La fel si cu laptopul .Daca doriti sa beneficiati de TVA, achizitionati-l din tara.
SAU:
Ca sa nu platesti tva-ul tb sa fie indeplinite cumulativ doua conditii: firma cumparatoare sa fie platitoare de tva intr-o tara din UE, deci sa comunice furnizorului un cod valid de TVA si sa poti face dovada transportului
laptop-ului in afara tarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar radujit radujit Buna ziua, Am si eu o intrebare: societatea la care lucrez, are in obiectul de activitate productia de mobila. In cazul barelor de fier utilizate ca material ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)