avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati

Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de care sufara uneori. In afara de o multime de prostii despre sfarsitul lumii aparea si o povestea care mi-a atras atentia
Aici puteti gasi povestea in engleza in ziarul "Santiago Times" din Santiago de Chile
[ link extern ] /
Pe scurt este vorba despre o carte pentru copiii de gradinita “Nicolás tiene dos papás” adica pe romaneste "Nicusor are doi tati" scrisa de miscarea pentru integrarea homosexualilor. In carte e prezentata familia lui Nicusor formata din cei doi tati si el si despre viata lui.
Problema adoptiilor de copii de cupluri homosexuale este extrem de discutata nu numai in Chile ci peste tot in lume.
Voi, ce parere aveti? Suneti pentru astfel de adoptii? Sunteti impotriva lor?

P.S. Imi doresc o discutie civilizata si cu argumente.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:44, 15 Februarie 2015
Patrick_ a scris:

Un paradox al legislației de la noi este faptul că o persoană necăsătorită poate adopta, însă două persoane necăsătorite (indiferent dacă sunt de același sex sau nu - deci chiar un cuplu bărbat-femeie care au o relație de concubinaj „clasică”) nu pot adopta același copil.
(conform legii doar „soțul” poate adopta copilul care are un alt părinte - natural sau adoptiv).

Atâta timp cât, la noi, un bărbat și o femeie necăsătoriți nu pot adopta același copil, nu are rost să ne mai punem problema adopției pentru două persoane de același sex.

Până acolo calea e lungă.


:bow:

Buna observatia d-voastra. Mie mi-a scapat acest aspect insa el este cat se poate de relevant atat pentru atitudinea din Romania fata de homosexuali cat si pentru ca "mitul casatoriei" continua sa vrajeasca juristii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
GermanAlex a scris:

Pai exact despre aceasta "educatie" vorbesc eu. Pot sa educ pana poimarti in homosexual sa fie hetero pentru ca nu va merge. El asa simte. Si la fel de bine pot sa incerc cu un hetero si sa il educ ca homo, pentru ca in final va alege tot ce ii place. Imaginativa mancarurile care va displac cel mai mult. Le-ati manca zilnic toata viata pentru ca asa vrea societatea! Poate cu bataia ar merge cateva zile dar in nici un caz o viata. Gusturile nu se discuta si pot fi educate dar in limite mici.


Sa stiti ca cei din inchisoare va pot contrazice.
Acolo nu cred ca este neaparat vorba despre educatie dar se intampla fortat.
Si dupa aceea incep sa descopere ca le place...

Eu nici cu reeducarea din inchisoare nu sunt de acord si unul dintre aceste motive este acesta...
Dar...acest motiv...nu il pot expune la instante...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa stiti ca cei din inchisoare va pot contrazice.
Acolo nu cred ca este neaparat vorba despre educatie dar se intampla fortat.
Si dupa aceea incep sa descopere ca le place...


:tooth:

Ati inteles toata treaba asta cam pe dos. Oamenii fac sex din multe, multe, multe (peste 10) motive. Fac sex pentru a construi o pereche, pentru a pastra o legatura, pentru a domina, pentru a umili, din curiozitate, de plictiseala, etc.
Homosexualitatea presupune mai ales capacitatea de unuia de a se lega afectiv (indragosti) de persoane de acelasi sex. In inchisori nu detinutii nu se indragostesc unul de celalalt mai des decat se intampla in viata de zi-cu-zi chiar daca fac sex cu persoane de acelasi sex mult mai des. Sexul facut in inchisoare este cel mai adesea un mijloc de dominare si umilire si nu are nicio legatura cu relatiile afective dintre detinuti. Nici faptul ca unii dintre cei care ies din inchisoare continua sa-l practice nu are legatura cu homosexualitatea ci mai mult cu relatiile interumane dobandite in puscarie si obiceiurile deprinse din cauza detentiei.
Eu am inteles mult mai bine decat puteti intelege situatia.
Treaba cu sexul este relativa.
Eu ma refeream la educatie.
Nu este educativ pt minori treaba cu homosexualitatea.
invatarea si educarea pot avea metode diverse.
Daca minorul vede ceva el va considera normal asa.Va considera anormalitatea normalitate.
La inchisoare sunt fortati fizic si psihic dar sunt si pregatiti mental.
Mentalitatea se poate forma foarte usor la cei mici...


Eu tolerez homoxesualitatea probabil inainte de a o tolera dvs. dar nu o incurajez si consider gresit aseproceda asa sub toate aspectele...pe care nu le precizez pt ca le stiti in ordine exacta...
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am inteles mult mai bine decat puteti intelege situatia.
Treaba cu sexul este relativa.
Eu ma refeream la educatie.
Nu este educativ pt minori treaba cu homosexualitatea.
...
Eu tolerez homoxesualitatea probabil inainte de a o tolera dvs.


Pentru minori nu este educativa sexualitatea in general, fie ca este hetero, fie ca este homo. Fara a fi deloc pudic prefer sa nu discut despre sex in fata minorilor. Sexul este pentru maturi.
Faptul ca d-voastra tolerati homosexualitatea inaintea mea si mult mai bine decat mine va face cinste. Probabil ca aveti o multime de prieteni gay (sunt destui si prin manastiri) lucru care, repet, va face cinste. Va felicit pentru toleranta d-voastra si pentru ca intelegeti problemele legate de sex mai bine decat pot eu sa le inteleg!
...
Revenind la subiect si la problema aratata de Patrick_
De ce un cuplu heterosexual necasatorit (sa zicem ca ar fi vorba despre Arsenie Boca si Julieta Constantinescu) nu poate infia (adopta in romana moderna stalcita) un copil? De ce casatoria le permite sa infieze iar alta forma de asociere nu?



Alte discuții în legătură

Legea antidiscriminare const_be const_be Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)