Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nu cred ca ar conta religia parintilor daca vor sa il boteze.
Nu stiu daca exista canoane bisericesti care sa interzica asa ceva, dar legea este clara.
Preotul trebuie sa boteze copilul in rit ortodox.
Ar fi poate bine sa mergeti sa vorbiti la patriarhie cu consilierii juridici de acolo intrucat preotul nu cred ca cunoaste legea sau Constitutia...si de aici pot aparea confuzii...
Nu stiu daca exista contradictii intre lege si canoane dar Constitutia trebuie respectata...
daca tot santeti atei la ce sa-l mai botezati lasati-l s-a creasca ca oricum nu-l ajuta la nimik ca altcineva crede sau nu crede in locul lui ! cand va fi mare copilul poate decide ;poate ramane ateu sau poate se boteaza atunci si nu mai are nevoie nici de nasi !
conform bibliei botezul este "Marturisirea unui cuget curat" de catre persoana ce urmeaza a fi botezata .
In ce priveste statul si biserica ,nu incalca nici o lege prin faptul ca nu vrea sa-l boteze daca nu respectati ritualul
....,cand vrei sa intrii intro comunitate trebuie sa-i respecti statutul altfel nu intri ,
...cauti alta comunitate a haosului unde regula este ca nu-i nici o regula !
Pai ...eu respect ritualul. Am scris undeva ca nu il respect, nu l-am respectat sau nu am de gand sa il respect?
Este vorba de dogma ! Dogma cere ca nasii de botez sa cunoasca in ce se baga, care sunt atributiile lor de-a lungul vietii in raport cu pruncul. Ma refer aici la atributii d.p.d.v. crestin: sunt un fel de parinti spirituali, avand obligatia ca ei sa implice in formarea spirituala a pruncului in spiritul ortodoxiei. La botez nasii accepta sa se lepede de satana si se supun unui juramant in fata lui Dumnezeu ...
Nu poti forta o biserica sa-si schimbe dogma ! Este ca si cum i-ai spune lui Hristos ca tu nu vrei toata masura crestinismului si ca a venit sa se rastigneasca de pomana!