avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum depistez furtul din apometre?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum depistez furtul din apometre?

de curand am fost rugat de adm. sa il ajut la verificarea indexelor de la apometre din bloc.cum pot sa depistez daca cineva fura?cum sa verific?mentionez ca lunar cel putin 200m/c sunt lipsuri.
Cel mai recent răspuns: nicolae1972adrian , utilizator 13:48, 28 Ianuarie 2020
suzyka a scris:
pana la urma adunarea generala taie si spanzura dupa cum are chef...,

toti proprietarii fac parte din adunarea generala,poate ca la timpul respectiv sa luat o asemenea hotarare,dupa aceea nu a-ti m-ai avut adunari generale ?
imi pare rau ca va contrazic dar eu stiu o persoana care a dat in urma apometrul de apa rece cu 300 de metri cubi
deci sunt furaciosi multi la apometre
un instalator i-a dat apometru jos la dat in urma cu 300 metri cubi
precizez ca persoana care a furat 300 de metri cubi in citeva luni este bolnava isi clateste rufele pe care le spala de 3 ori
stiu si ce instalator i-a dat apometrul in urma cu 300 metri cubi
cum sa procedez sa o dau in vileag pe aceasta furacioasa ca nu vrea sa dea drumul la nimeni in casa
astept raspuns va multumesc
ea a consumat si ceilalti platesc
cel mai probabil este ca toate contorizarile s-au facut cu aceeasi firma. si fiecare firma are un sigiliu propriu, distinct fata de celelalte firme din domeniu. dealtfel, in momentul in care se executa sigilarea, instalatorul de la firma intocmeste un proces verbal incare se specifica expres denumirea inscrisa de firma pe sigiliu.
trebuie sa se verifice integritatea fiecaarui sigiliu precum si denumirea sigiliului original. copii ale acestor procese verbale de sigilare trebuie sa existe la administratie. iar daca vreunul din locatari a avut probleme cu contorul sau instalatia si a fost nevoie de o noua sigilare, aceasta trebuia facuta cu o firma cu sigiliu care sa intocmeasca un nou proces verbal de sigilare, cu denumirea sigiliului acesteia ;)
coca1955 a scris:

imi pare rau ca va contrazic dar eu stiu o persoana care a dat in urma apometrul de apa rece cu 300 de metri cubi
deci sunt furaciosi multi la apometre
un instalator i-a dat apometru jos la dat in urma cu 300 metri cubi
precizez ca persoana care a furat 300 de metri cubi in citeva luni este bolnava isi clateste rufele pe care le spala de 3 ori
stiu si ce instalator i-a dat apometrul in urma cu 300 metri cubi
cum sa procedez sa o dau in vileag pe aceasta furacioasa ca nu vrea sa dea drumul la nimeni in casa
astept raspuns va multumesc
ea a consumat si ceilalti platesc

Daca dv stiti o persoana asta nu inseamna ca " sunt furaciosi multi la apometre".

Pentru a verifica anuntati cu 5 zile inainte, conform legii, sa va permita accesul ( delegati o persoana din comitet) in apartament si vedeti indexul, sigiliile, instalatia, etc. Daca nu va permite accesul luati decizia in comitet sa-i treceti pe lista de plata intreaga cantitate de apa care va lipseste .
Ce lege aplicati dumneavoastra cand propovaduiti "sa-i treceti pe lista de apa intreaga cantitate de apa care va lipseste" Parca am scapat de dictatori (saracii!) dar acum sunt cata frunza cata iarba. Ce lege ma obliga sa primesc pe oricine in casa? Stiti ca nici politistul nu intra daca nu ii permiti? El respecta legea! Daca nu primesc in casa inseamna neaparat ca fur apa? Va invit sa faceti rost de mandat de perchezitie si apoi PROPRIETARUL sa aleaga personal pe cine primeste si cand! Chiar nu ati inteles ce inseamna proprietate? Mai mari aberatii decat in asociatii nu cred ca exista. Invatati respectul fata de semeni si fata de proprietate.

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)