avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum depistez furtul din apometre?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum depistez furtul din apometre?

de curand am fost rugat de adm. sa il ajut la verificarea indexelor de la apometre din bloc.cum pot sa depistez daca cineva fura?cum sa verific?mentionez ca lunar cel putin 200m/c sunt lipsuri.
Cel mai recent răspuns: nicolae1972adrian , utilizator 13:48, 28 Ianuarie 2020
draga anyme sa stii ca este adevarat ce am scris ca a furat 200 de mc de apa rece
stiu si instalatorul care i-a dat ceasurile inapoi si a pus sigiiliile la loc
dar i l-a dat inapoi cu 300 de mc ca sa mai aiba de rezerva ca ea consuma foarte mult
stiti de ce?
spala rufele de doua ori si le clateste de 3 ori
este adevarat ca s-a facut aceasta diferenta nu intr-o luna in citeva luni pentru ca ea nu da drumul la nimeni in casa
deci asta ma intereseaza pe mine exista cumva sa depistez la apomentre in afara de sigiliu?
va multumesc pentru raspuns
peraspera a scris:
Cine imi garanteaza calitatea administratorului, presedintelui, etc.

Dv prin votul dat in aqdunarea generala ati ales un presedinte in care aveti incredere. Este vecinul dv pe care-l sustineti. Pe acest vecin l-ati rugat, l-ati mandatat sa va reprezinte interesele sa angajeze un administrator, casier, contabil, instalatori, etc.
Dv garantati calitatea celor care conduc si administreaza asociatia.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
Adriantot, moderator
coca1955 a scris:

draga anyme sa stii ca este adevarat ce am scris ca a furat 200 de mc de apa rece
stiu si instalatorul care i-a dat ceasurile inapoi si a pus sigiiliile la loc
dar i l-a dat inapoi cu 300 de mc ca sa mai aiba de rezerva ca ea consuma foarte mult
stiti de ce?
spala rufele de doua ori si le clateste de 3 ori
este adevarat ca s-a facut aceasta diferenta nu intr-o luna in citeva luni pentru ca ea nu da drumul la nimeni in casa
deci asta ma intereseaza pe mine exista cumva sa depistez la apomentre in afara de sigiliu?
va multumesc pentru raspuns

Ne puteti spune si noua cum a dat instalatarul contorul inapoi, nu de alta, dar nu as vrea sa raman...nestiutoare in ale hotiilor.In asociatia dv. cel care calculeaza intretinerea nu are si o evidenta a apometrelor?Mie, imi este greu sa cred ca o persoana, intr-o perioada de cateva luni, a dat apometrul inapoi cu 200 mc.Personal, ceea ce afirmati mi se par simple aberatii...sau conducerea asociatiei este incompetenta incepand de la presedinte pana la ultimul membru al comitetului executiv.
este extrem de simplu ... se da contorul jos si se duce la un compresor de aer care se cupleaza la iesirea din contor. este o solutie care necesita deplasarea cu contorul la o unitate care are compresor si necesita mai mult timp, dar este putin mai sigura decit urmatoarea
o alta modalitate este distrugerea sigiliului de la metrologie si modificarea cifrelor la mecanismul de contorizare, dupa care se resigileaza mecanismul de contorizare pe corpul contorului. nimeni nu verifica daca sigiliul de metrologie este cel original si este intact. aceasta solutie este mai usoara, necesita mai putin timp dar este mai riscanta in situatia in care se gaseste vreun cunoscator
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
Eroare 25%? Este concluzia la care a ajuns Apa Nova in urma experimentarii intro statie pilot a unei instalatii de apa, avand apometre si contor bransament, respectand modul de montaj aplicat la bloc. Cauze: fitingarae multa, montaj aparat incorect, clasa metrologica diferita, etc. Chiar si in situatia cand se pun apom noi in tot blocul, procentul ramane daca nu se iau si alte masuri de inlaturare a pierderilor: verificari, garnituri, citiri concomitente, interventii artizanale, etc.
Conform Art.4 din Ordinul nr.27/2004 privind Lista oficiala a mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal LO-2004 aprobata de MRML, apom din ap nu sunt supuse verificarii metrologice deoarece nu sunt utilizate in domenii de interes public.
Apometrele din ap nu pot fi folosite la facturarea directa a consumului ci doar la defalcarea si repartizarea cheltuielilor pentru consumul efectuat in ap, deoarece exista facturare directa intre asoc si furnizor l acontor bransament.
Lista de plata nu este considerata factura, ea este somatie de plata.
Aveti dreptate ca trebuie sa consideram anomalie 15 l/zi/pers, dar in situatiile des intalnite de administratori, cu valori declarate de 0.080mc/luna/pers apa rece si 0.035mc/luna/pers apa calda, unde sa le incadram?
Legiuitorul ne-a dat psibilitatea sa reglementam aceste situatii prin ROI si STATUT, respectand bareme si norme tehnice.
Succes!

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)