avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de circulatie cu deces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de circulatie cu deces

Buna seara,in urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie,din nefericire a decedat o persoana aflata in masina. La fata locului am fost testat cu alcooltestul si mi-a iesit 0.16 alcool in aer expirat. Imediat mi s-a dat o doavada fara drept de conducere. Urmatoarea mea intrebare e daca pot face o cerere pentru a mi se da dovada cu drept de conducere pana la terminarea cercetarilor.
Am precedent pe ucidere din culpa si 2 ani a circulat cu dovada.
Apoi s-a ajuns la concluzia ca inculpatul este nevinovat.
Am fost la vreo 7 audieri si am indicat expert parte.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Clientul dvs a avut initial eliberata dovada cu drept de circulatie, doar in aceste conditii se putea prelungi dreptul de circulatie, incercati sa intelegeti diferenta.
Utilizatorul era sub influenta bauturilor alcoolice(art.102 alin3 lt.a) din acest motiv dovada a fost fara drept de circulatie, aveti textul de lege mai jos.
In cazul dovezi cu drept de circulatie, procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile pana la solutionare, daca dovada este fara drept de circulatie nici procurorul nici instanta nu poate prelungi un drept care nu exista.
ART. 111
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
........................................
(4) *) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
...........................................
Dovada nubera luata.
S -a luat ulterior.
Si s-a prelungit.

Ce vreti sa ziceti ca daca nu se da drept de ciculatie nu se poate obtine?
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dovada poate fi cu drept de circulatie sau fara drept de circulatie, v-am aratat si dispozitiile legale in acest sens, daca cititi exact ce v-am scris o sa intelegeti.
Nu ati inteles ce v-am spus.
Dovada obtinuta se prelungeste in orice situatie daca se da...
Ca nu se da de regula este una iar ce spun eu este alta...

Probabil ca asta nu intelegeti...dar nubsunteti singurul...

Pentru mine cert este un lucru.
Nu infractiunea conteaza...

Alte discuții în legătură

Recuperare permis florinio29 florinio29 buna ziua . acum 7 luni am fost prins baut la volan iar azi mi_a venit decizia de la parchet insemnand scoaterea de sub urmarire penala,amenda de 1000 lei ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)