avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna ziua! Mai exista custodie exclusiva?Ce inseamna, de fapt?
Cel mai recent răspuns: andra99 , utilizator 18:24, 10 Februarie 2015
Este citat

Este invitat, nu citat.

Doamna, nu stiu daca acest copil va face diferenta intre o liniuta pe certificat si un nume pe certificat al unei persoane careia nu ii pasa de ea, asta e termenul..bun, si daca in strafundul inimii i-ar pasa intr-un fel, ce folos daca nu arata in vreun fel, daca lasitatea il impiedica ?
Nu cred ca faceti asta pt o amarata de pensie adica 1/6 din salariul minim net pe economie sau pt o viitoare mostenire incerta.. pot instraina bunurile si copilul sa nu mosteneasca nimic.
Dvs vreti dreptate pt copil, sa aiba un tata. Un tata nu e un nume pe certificat, e un om care te creste si caruia ii tremura sufletul pt tine. Asta e, nu toti avem parte de asta.
Daca veti cunoaste un om caruia ii veti deveni sotia si acesta va deveni tata pt copilul dvs, nu va putea sa il adopte , sa ii devina tata si in acte pt ca aveti acel nume in certificat.
Actiunea o puteti initia oricand, puteti avea rabdare ca acest copil sa creasca si sa faceti ce ea isi doreste pt ea, nu ce doriti dvs pt ea.
Si daca in om se trezeste constiinta, poate recunoaste copilul oricand.
El nu devine tata in urma unui proces, ci prin proces se stabileste paternitatea si punct, veti putea arata ca acest copil a fost conceput de cutarica.
II puteti spune copilul despre tatal sau si fara sa il aiba pe certificat.
Cunosc o familie cu 3 copii, parintii sunt casatoriti de vreo 17 ani, fata cea mare a fost nascuta in concubinaj si nu a fost recunoscuta, apoi s-au casatorit si au mai facut 2 fete, sunt impreuna si acum ( desi nu locuiesc impreuna si nici nu au locuit vreodata) fata cea mare a ajuns majora si nici acum nu e recunoscuta, n-o deranjeaza deloc, iar fii-mea are tatal la cateva blocuri distanta si.. atat.
In ce priveste fosta sa familie, nu e cazul sa va intereseze, puteti presupune daca vreti si singura asupra motivelor fara sa gresiti, veti asista fara sa vreti si la destramarea familiei asta pe care si-a intemeiat-o.

Orice ati decide, va urez sa va fie bine, dvs si copilului.

Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Stimata mamica, ascultati sfaturile primite si nu luati o decizie pripita - oricat de mare e nevoia de a face dreptate - deoarece de aceasta decizie depinde linistea dvs, a copilei, a intregii fam pt urmatorii ani. Deschideti calea dependentei fata de un om care nu-si doreste fetita, care si-a mai abandonat un copil... Si acest lucru nu va lucra in favoarea dvs sau a copilei. Eu as proceda precum croitorul:as masura de 10 ori inainte sa tai o data.
Dreptatea despre care vb nu se face/obt in instanta. Daca veti lectura pe avocatnet, veti intalni multe mame care au gustat din "dreptatea" impartita in instante. Si nu uitati: in instanta unul castiga, altul pierde. Dar nu neaparat in fct de cata dreptate are... Instanta transeaza, dar nu neaparat rezolva sit ce tin de...viata, pana la urma. De vointa, dorinta, sentimente... Instanta nu face dintr-un donator de material genetic un bun tatic.
Stiu ca fiecare sit are particularitatile ei, dar poate gasiti ceva util aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Cat despre vina de-a nu alege tatal potrivit...nu exista! Din pacate, nu putem scana o persoana in cele mai mici detalii, ca sa putem asigura astfel alegerea parintelui ce-l consideram potrivit. Pana la urma, se nasc copii si-n urma violului... Cu ce a fost vinovata respectiva mama,? Ea nici macar n-a avut libertatea de-a face acea alegere gresita, nu?
Succes!
Ma voi opri deocamdata.Ca o gluma o sortii, nici avocata mea nu a reusit sa depuna nimic de atatea luni, a facut doar o citatie catre mediere.
Va multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui inca are liniuta :( claudzik86 claudzik86 Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de ... (vezi toată discuția)