Va fi pe certificat la rubrica tatal, daca el nu e de acord ca sa ii poarte numele, nu se va intampla, copilul va ramane cu numele dvs si e mult mai bine asa.
Pt situatia in care veti avea nevoie de acord si nu vi-l da, aveti la indemana sa il actionati in judecata pt ca instanta sa suplineasca acordul tatalui.
Draga Andra, in primul rand va urez sanatate multa pt cea mica! Este adevarat ca, datorita problemelor medicale, puteti scoate copila din tara. Dar nu la fel stau lucrurile in cazul in care veti decide vreodata sa va mutati in alta tara; v-ar asteapta un drum anevoios in vederea obtinerii suplinirii consimtamantului tatalui. Va doresc succes in a lua cea mai buna decizie pt copila dar si pt linistea dvs. Este o vb....dragoste cu sila nu se poate.... Sunt convinsa ca multe mame si-ar dori sa fie in situatia dvs si sa aiba acea liniuta pe certificatul de nastere al copilului, deoarece asta s-ar traduce in mult mai multa liniste si lipsa sicanelor ce se pot intinde pana la 18 ani ai copilului. Si ma refer aici la mamele ai caror copii sunt beneficiari de AP comuna, de pensie de intretinere, de tatic in loc de linie pe CF...doar scriptic.
"acel copil are dreptul sa-si cunoasca tatal, in speranta intr-adevar ca va dori si tatal acest lucru"
Si daca tatal nu doreste si speranta nu prea devine realitate?
Andra dragă, cât de necesari îţi sunt cei 200 lei lunar?
Te întreb fiindcă am exemplu concret de un tată care, în timp de N ani a contribui cu cca 8000 lei pensie alimentară cumulat, dar mama a cheltuit peste 2000 euro pe avocaţi şi taxe de timbru, plus 1000 euro pe doctori pentru mamă şi pentru copil, în urma hărţuielii , perfect constituţionale, ale iubitorului tată. Şi în urma a N procese, din 2 cifre, el a avut câştig de cauză în 3 hotărâri, acum mama este executată silit pentru 10000 lei cheltuieli de judecată, adică pensia alimentară pe 4,5 ani .