Domnul avocat, eu am o specialitate chirurgicala si va pot spune un singur lucru, ca o concluzie a mea si a celor care m-au pregatit: oricat de bine ai pregati lucrurile si oricat de corect ai efectua tehnicile, tot ramane o parte, un procent care nu mai depinde de tine ,ci de ceva mult deasupra ta.Ei isi vor freca mainile cu satisfactie ca , asa unsi cu toate alifiile cum se lauda ca sunt,au scapat ieftin si de data asta si nimeni nu le-a zdruncinat vreo caramida din turnul lor.Dar cine stie? Legile actuale il vor favoriza pe el, mai ales daca va avea un avocat bun(sau 2, asa cum a subliniat mama lui)care ma vor eticheta ca mama denaturata, asa cum m-au amenintat dupa ce s-a nascut fetita.Mai stiu ca au un paienjenis de rude judecatori si cu alte functii in oraselul lor ,care le-ar facilita mult eschivarea,s-au laudat si cu asta.Dar pentru ce atata teama in legatura cu acest copil pe care eu l-am crescut?Si de ce si-ar pune toti oamenii astia pielea la saramura pentru ei?
Intre timp, eu voi trai cu vina ca n-am fost o mama buna atunci cand l-am ales pe el ca tata al copilului meu.Si stiu ca ,pentru o femeie in situatia mea, dreptatea este un lucru pe care nu mi-l pot permite, dar eu am decis sa merg inainte.
Foarte plastic descrieti lucrurile, e in regula doar ca cei care va dau sfaturi vi le dau pentru a nu avea d-voastra de suferit, va explica ce dezavantaje ati putea avea in conditiile respective. Din cate citesc, pentru d-voastra scoaterea la lumina a a adevarului si "pedepsire" lor este importanta, in acest caz, mergeti inainte, va doresc succes!
Cei care v-au sfatuit incercau doar sa va constientizeze de faptul ca, dupa ce "va racoriti" si ii vedeti pusi cu botul pe labe pe cei vinovati, s-ar putea sa aveti oarecare dezavantaje, d-voastra si fetita, pe care acum, in valtoarea evenimentelor, poate le minimizati in mintea d-voastra.
Sincer sunt de parere ca e mai intelept sa lasati lucrurile asa cum sunt. Este foarte rau ca in ultima vreme nu mai vedem sentinte de incredintare exclusiva mamei. Se da inainte cu exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti conform noului Cod Civil ceea ce pe mame le incurca fantastic de mult. Daca ar fi sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti mai ca as inclina sa spun cu certitudine ca merita sa va zbateti pentru ca minorul sa aiba inscris in certificatul de nastere in locul celebrei cratime un tata, dar tare ma tem ca acest lucru nu se va intampla iar dvs.ca multe alte mame va trebui sa alergati la instanta ori de cate ori veti avea nevoie sa plecati cu copilul, ori sa va mutati in alta tara sau sa plece copilul intr-o vacanta. De aceea inclin sa cred ca e mai bine cel putin pentru moment fara tata in certificat decat cu unul ca cel prezentat de dvs..Poate mai tarziu copilul va v-a judeca dar pana una alta va este mai bine la amandoi fara prezenta in viata dvs. a unui om de nimic, practic un gigolo care face copii pe unde apuca. Pensia alimentara va fi mica, de mostenit se pare ca deja sunt 3 copii care s-ar bate pe avutia tatalui, care oricum nu s-a interesat si nici nu cred ca se va interesa de acesti copii, deci prea multe avantaje nu intrevad la orizont.Alegerea va apartine, sunteti singura in masura sa hotarati ce este mai bine pentru copilul dvs.
Buna, eu am reusit sa obtin autoritate parinteasca exclusiva la mediator. Norocul nostru a fost ca tatăl a fost usor de convins, iar mediatorul a stiut cum sa il "santajeze". S-au pus anumite probleme, daca se intampla ceva cu copilul si are nevoie de operator urgenta, iar el nu e de gasit, dacă dacă dacă, am acceptat o pensie minima doar ca sa fie ceva in act, oricum nu o plateste. Cu rezultatul de la mediator am fost in instanta unde a confirmat ca el a semnat si ca este de acord si cunoaste faptul ca eu pot iesi cu copilul din tara fără acordul lui. Desi a trecut aproape un an pana la obtinere definitivă, am reusit. Noroc ca el a fost usor de convins.
Ai nevoie de un mediator bun, cu experienta care sa stie sa coboare sau sa urce la nivelul lui.
Mult succes!