avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Loc de munca periculos
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Loc de munca periculos

Buna ziua.Lucrez intr-o fabrica in functia de macaragiu si instalatiile de ridicat sunt foarte vechi.De 3 ani nu au mai fost reparate si nu au autorizatie de functionare, sunt un pericol in timpul functionarii.In anul 2012 am facut o instiintare catre conducerea fabricii in legatura cu problemele existente dar nu am primit nici un raspuns. Mentionez faptul ca instiintarea are numar de inregistrare. Unde ma pot adresa mai departe? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
040779, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:42, 17 Ianuarie 2015
Buna.Fabrica in care lucrez are peste o suta de angajati si autorizatia de macaragiu este vizata la zi.Responsabilul cu instalatiile de ridicat din fabrica a dat o decizie de oprire a instalatiilor de ridicat si stivuitoarelor pentru probleme grave in functionare.Sectia in care se lucreaza cu instalatiile de ridicat si stivuitoarela produce metal topit (turnatorie).Seful si maistrul sectiei ne-au comunicat ca daca oprim instalatiile de ridicat si stivuitoarele intrerupem procesul tehnologic si nu ne vom mai lua salariile.Mentionez faptul ca,conditiile de munca lasa de dorit din toate punctele de vedere.
Prin dispunerea continuarii lucrului, in urma primirii interdictiei de functionare de la responsabilul ISCIR, seful sectie si maistrul si-au asumat intreaga responsabilitate, in cazul producerii unui eveniment nedorit. Solicitati in scris de la maistru si seful de sectie, ca puteti continua activitatea cu macaraua care nu mai detine autorizatie ISCIR pentru functionare/ are interdictie de functionare.
Documentul de interzice pentru functionare dat de catre resposabilul ISCIR al firmei trebuie aprobat de catre angajator. Prin aprobarea documentului si acesta isi asuma intreaga responsabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati iscir cyan cyan Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe ... (vezi toată discuția)
Atributii secretar cssm utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Eu sunt secretar CSSM de 10 ani la o institutie de invatamant, calitate in care fac singur (fara plata, desigur, onorific,) tot dosarul cu toate ... (vezi toată discuția)
Ssm dascalumihaita64 dascalumihaita64 este permisa incarcarea-descarcarea (cu macaraua portuara)a bustenilor in navele maritime ,pe timp de noapte?. aceasta operatiune era interzisa inainte de ... (vezi toată discuția)