avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare atributii

In cazul in care nu doresc sa mi se schimbe complet atributiile din fisa postului, meseria si functia ramanand aceleasi, diferind insa programul de lucru si lucrarile efective pe care trebuie s le indeplinesc...daca nu semnez aceasta noua fisa a postului pot fi concediata, in conditiile in care atributiile vechi vor fi preluate de altcineva ? Cel mai probabil cel care imi va prelua atributiunile are alta meserie-se doreste un fel de rocada a sarcinilor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 18 Ianuarie 2015
Art.48 C.mun. se refera la modificarea temporara a locului si felului muncii si nu a atributiilor din fisa postului.
Scuze, art.41
art.41 (3) C.mun. - Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă

Pe cale de interpretare, reiese ca art.41 C.mun. nu se refera explicit si la fisa postului.

Doctrina a opinat ca, schimbarea atribuţiilor postului nu are semnificaţia unei modificări a contractului de muncă dacă nu s-a ajuns prin aceasta la un alt specific al funcţiei. Per a contrario, schimbarea atribuţiilor postului are semnificaţia unei modificări a contractului de muncă dacă s-a ajuns prin aceasta la un alt specific al funcţiei.
DAR fisa postului e anexa la contractul de munca, deci se modifica o anexa la contractul de munca, in concluzie se modifica contractul de munca,......unilateral.
In acest caz, atunci niciun salariat nu va mai semna o fisa a postului , intrucat in cuprinsul acesteia trebuie incluse numai activitatile pe care le accepta el.

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)