avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare atributii

In cazul in care nu doresc sa mi se schimbe complet atributiile din fisa postului, meseria si functia ramanand aceleasi, diferind insa programul de lucru si lucrarile efective pe care trebuie s le indeplinesc...daca nu semnez aceasta noua fisa a postului pot fi concediata, in conditiile in care atributiile vechi vor fi preluate de altcineva ? Cel mai probabil cel care imi va prelua atributiunile are alta meserie-se doreste un fel de rocada a sarcinilor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 18 Ianuarie 2015
Il puteti pastra pe acesta si puteti deschide noi topicuri cu noi probleme.
Cred ca intr-un proces cu statul numai Dumnezeu poate sa iti dea castig de cauza prin schimbarea conducerii politice locale. Altfel toata zbaterea e inutila, pierdere de timp, bani si consum de nervi.
Nu este adevarat ceea ce spuneti . Practica judiciara va contrazice. Sunt destule litigii de munca castigate de salariatii din sectorul bugetar.
Ne-am departat de subiect din punct de vedere juridic, dar ce mai ramane de spus daca dumneavoastra afirmati ca 2 meserii diferite pot avea aceeasi fisa a postului pe perioada nedeterminata, indiferent de calificare si pregatire.
2 functii cu 2 meserii diferite, este vorba de felul muncii in aceptiunea mea.

Va prezentam in continuare cateva definitii doctrinare:

a. Felul muncii este dat de ocupatie, care semnifică functia sau meseria salariatului, conform Clasificării Ocupatiilor din Romainia. Ocupatia poate coincide sau nu cu profesia salariatului, care constă in specialitatea detinuta, ca urmare a studiilor.(Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, pagina 404).

b. Felul muncii este dat de ocupatie, care exprimă tocmai functia sau meseria salariatului şi care trebuie să se incadreze in Clasificarea Ocupatiilor din Romainia.(Eufemia Vieru, Dumitru Vieru, Dreptul muncii, Editura Lucman, Bucuresti, 2004, pagina 383)

c.Felul muncii este reprezentat de functia sau meseria exercitată de salariat, cu precizarea pregătirii sau calificării profesionale.(Vasile Val Popa, Dreptul muncii, Editura All Beckm Bucuresti, 2004, pagina 48)
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
ContSters48919, utilizator

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)