avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act notarial intocmit in strainatate (procura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri)

Bunàziua , as avea o intebare ,

Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare despàgubiri .
Eu domiciliez in Italia de 15 ani si am documentele romànesti expirate , am scris la consulat si mi-au ràspuns cà am nevoie de documente romànesti valabile.
In calitate de cetàtean al unei tàri UE am mers aici la un notar care este si avocat , mi-a fàcut o procurà apostiliatà si autentificatà care a spus cà e valabilà Romania fiind o tarà UE , dar cànd mama a mers la notar la noi in oras , i-a spus cà nu e bunà ........#-o
Eu nu pot sà vin acasà pànà la varà sà rezolv problema si nu stiu cum sà fac si dacà ceea ce spune notarul de la noi e adevàrat .
Multumesc .
Nu la procuri! Procurile nu se întocmesc autentice! Verificați legislația țărilor respective si apoi puteti sa va îndoiti....
Eu nu ma scarpin nicăieri....este foarte ușor de vorbit cand nu Dvs sunteți cel căruia i se anulează un act in instanța ..... Notarul fiind chemat prin lege sa verifice anumite proceduri printre care si acest lucru .....
Faceți un studiu si vedeți ca autenticele in țările UE sunt doar actele de dispoziție .
@themis
Si Italia si Germania cunoaste forma autentica si detin registre in care se inscriu procurile, dar notarii romani nu au acces la verificarea registrelor lor, asa cum scria si Joha - in sensul asta probabil trebuie facut ceva la nivelul UE, un registru electronic la nivel european.
Pana atunci, notarul public poate raspunde pentru orice act anulat si este total justificat sa refuze autentificarea unui act in baza unei procuri a carei revocare nu o poate verifica.
In rest, e usor sa strigam "ilegal", "abuz contra intereselor persoanelor" si poate sa ne si creada cineva pentru ca sunt termeni cu care raliem foarte rapid simpatizanti :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Bogdan Craioveanu, Avocat
.......procua e apostiliatà si legalizato in judecàtorie......
DanGheorghe a scris:

.......procua e apostiliatà si legalizato in judecàtorie......


Asa si? Acest lucru nu dovedeste ca n-ar fi fost revocata. Prin apostilare doar respectati forma legala necesara pentru a fi recunoscuta procura in tara. Simpla apostilare nu demonstreaza ca procura n-a fost revocata.
In alta ordine de idei, consulatul al trebui sa accepte sa va faca procura daca mai aveti pasaportul si sunteti domiciliat in Italia pentru ca asa prevede legea notarilor. Daca nu mai aveti nici pasaport, nici nu va mai intreb cu v-a identificat notarul strain.
Dragà Domnu Avocat . La notarul italian m-am identificat cu cartea de identitate italianà ,logic .Pasaport am dar e scàzut si un stiu cum sà fac pentru cà cei de la consulat parcà sunt pusi acolo sà ne incurce.... in cazul meu le-am scris intrbàndu-i ce trebuie sà fac avànd actele expirate , mi-au raspuns cà pentru eliberarea procurii am nevoie de documente romànesti valabile , bunnnnn , dupà 15 minute primesc o altà mail unde i-mi spun cà am fost programat la consulat . Bun inteles cà nu m-am dus pentru cà am mai fost decàteva ori sinu am rezolvat nimic ............#-o :angry:
Và multumesc mult pentru cà a-ti incercat sà ràspundeti la o problemà a mea .

Alte discuții în legătură

Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)