avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie fara rezolvare - administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie fara rezolvare - administratie bloc

Buna seara,
In primul rand le multumesc tuturor care imi vor da un raspuns.
Fac parte din Comitetul Executiv al unei Asociatii de Locatari de 1 an de zile.
Pana acum au fost presedinti si oameni in Comitet care si-au batut joc de locatari (nu au organizat adunari genereale, sedinte de comitet, nimic). Au fost doar cu numele. Acum in momentul in care s-a schimbat Presedinte si implicit Comitetul am incercat sa intram in normalitate cu totul. Am facut ceva ordine prin documente si contractele cu furnizorii si am incercat sa ne implicam cat mai mult. Urmatorul pas a fost si este constituirea in Asociatie de Proprietari. Problema este ca administratorul si cenzorul refuza intr-un mod grosolan sa ajute Presedintele si Comitetul in diverse actiuni. Am descoperit nereguli in facturile din multe luni si am incercat sa le evidentiem administratorului. Din pacate relatia dintre administrator si cenzor nu ne permite sa facem nimic. Administratorul face cum vrea facturile si baga ce cheltuieli doreste si cenzorul semneaza fara sa verifice. Cheltuieli nejustificate si multe alte magarii. Am incercat sa abordam administratorul (care este de sex feminit) dar de fiecare data s-a soldat cu tipete si urlete din partea ei (zici ca este posedata).
Problema este ca nu putem face nimic daca nu reusim sa devenim Asociatie de Proprietari. Iar ea nu face decat sa vorbeasca si sa manipuleze locatarii. In momentul de fata am ajuns la concluzia ca singura solutie este sa ne dam cu totii demisia si sa acceptam sa fim furati luna de luna in continuare, deoarece am ajuns la capatul rabdarii.
Ca o ultima solutie am incercat sa va cer si dumneavoastra ajutorul. Daca putem face ceva la primarie sau la vreo uniune a asociatilor, chiar nu stiu.
Daca nu se poate aia e, a invins ea si noi ne dam demisiile. Sa se spele pe cap.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: varza , utilizator 11:41, 2 Martie 2015
inseamna ca acolo totul e varza
asa ceva nu am mai auzit
Oameni buni,
Asa ceva nu se poate! Dar daca constatati, maine ca va lipsesc di gestiune 5000-10000 de lei ce dracu faceti? Care sunt raporturile de munca dintre dvs. o sa va intrebe primul politist? Pai nu avem nimic, am gasito pe strada, stim ca a urmat 10-20 clase, se "pricepe" si am unso administratora. Bravos natiune si ma faceti sa va dau citate din codul muncii.
Pe ce lume traiti, ha?
Nu va suparati, dar ma scaoteti din sarite. Chemati pe cineva priceput sa va faca o situatie cu situatia soldurilor de acti si pasiv si faceti-ii vant cu o a treia cizma. Da' sa stiti ca are tupeu duduia! Unde esti tu tzepes... Chiar ca nu am mai auzit asa ceva. Va meritati soarta - nu mai am ce sa va zic:
Administratorul face cum vrea facturile si baga ce cheltuieli doreste si cenzorul semneaza fara sa verifice. Cheltuieli nejustificate si multe alte magarii. Am incercat sa abordam administratorul (care este de sex feminit) dar de fiecare data s-a soldat cu tipete si urlete din partea ei (zici ca este posedata).Administratorul face cum vrea facturile si baga ce cheltuieli doreste si cenzorul semneaza fara sa verifice. Cheltuieli nejustificate si multe alte magarii. Am incercat sa abordam administratorul (care este de sex feminit) dar de fiecare data s-a soldat cu tipete si urlete din partea ei (zici ca este posedata).

Saraca femeie, face si ea ce stie mai bine... trebuie sa o intelegeti!
Ma opresc aici si bine fac!
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Adam Grecu, utilizator
Asa cum v a sugerat Domnul Grecu , nu va dati demisia decat in adunarea generala pe care trebuie sa o pregatiti pana la sfarsitul lunii martie .
Convocati adunarea generala prin afisare la avizier si daca se poate si prin tabele nominale si explicati oamenilor despre ce este vorba , printre care si " disparitia fondului de rulment " si ce mai aveti pe acolo, in caz contrar , veti ramane fara apa , caldura si alte utilitati .
Pierdeti nu pic de timp dar pana spre sfarsitul lunii ,aveti timp pentru convocare si ii intrebati cam cand vor dansii sa aiba loc adunarea generala , cand le convine ziua .
Cine i a facut angajarea acelui administrator ? are fisa postului ? pentru ca este obligatoriu la CIM si ia vedeti are atestat pentru aceasta functie ? poate ca nu are si scapati mai repede de respectiva .
Si asa cum vi sa mai sugerat , nu administratorul si cenzorul conduce o asociatie , ci comitetul executiv in frunte cu presedintele , el este un simplu angajat chiar daca este proprietar in acel bloc .
Pregatiti sedinta in asa fel incat sa va duceti initiativele la capat ,caci observ ca aveti intentii bune , nu dezarmati caci " dusmanul " abia asteapta .
Va doresc succes .
Daca administratorul nu are acte de angajare, daca cenzorul nu este cenzor, daca presedintele nu este presedinte, atunci mergeti in audienta la Primarie si cereti sa va dea o amenda!
Poate proprietarii din blocul in care locuiti nu stiu ca a murit Ceausescu, ca de la "sanchi" revolutie au trecut 25 de ani, ca nu mai suntem in comunism, ca legile s-au schimbat, ca sunteti OBLIGATI sa faceti angajari, sa intrati in legalitate, iar administratorul nu mai este Dumnezeu pe pamant!!
Dupa 25 de ani inca nu ati priceput ca singurii responsabili sunteti dumneavoastra. E casa voastra - gospodariti-va cum vreti. Se numesc alegeri. Va alegeti alt administrator si gata - sedinta, cu prezenta, voturi, pe apartamente - faceti alta stampila, anuntati furnizorii, banca ... si daca nu va preda actele deschideti proces - dar trebuie sa aveti MAJORITATE.

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)
Abuzuri ale comitetului de bloc Zganarel Zganarel Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe ... (vezi toată discuția)