avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat care nu m-a reprezentat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat care nu m-a reprezentat

buna seara,

am fost implicat intr-un proces prin care am contestat o amenda in valoare de 12.000 lei. am angajat un avocat,pe care l-am platit cu 1000 lei, cu chitanta. a durat procesul un an, am pierdut, fiind obligat si la cheltuielie de judecata, pe langa cei 12.000 lei inca 2000 lei.

pe tot parcursul anului cat a durat procesul, eu nu am fost reprezentat la nici o infatisare de catre avocatul pe care il platisem. de fiecare data, acesta a delegat o stagiara, care bineinteles ca a facut varza dosarul. dovada- rezultatul dezastruos !

pot sa reclam comportamentul neprofesional al acestui avocat baroului din care face parte ? este legal si profesional sa ii iei banii clientului, dar sa delegi mereu un alt avocat pentru a reprezenta clientul ? eu am mers la el ca sa ma reprezinte el, nu un necunoscut !!!
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 18:18, 3 Decembrie 2015
@Nicoleta - la contestarea unei amenzi nu se percepe taxa de timbru, in afara celei generale de 20 de lei. Va rog sa cititi cu atentie subiectul despre care va dati cu parerea, puteti induce in eroare alti oameni care cauta solutii pe aici.

@gj-jane2: asa este, nu aveam siguranta ca ar fi castigat daca s-ar fi prezentat. insa exista o posibilitate, nu o siguranta. el a suprimat chiar si posibilitatea.

Cat despre a rezilia contractul dupa prima neprezentare, este o ipoteza nerealista, deoarece nu tineti seama de ceea ce am spus deja: eu nefiind prezent la termene, nu am stiut ca el nu se prezinta, mai ales in conditiile in care am tinut permanent legatura cu el prin telefon. Abia cand s-a dat sentinta am mers la arhiva, am vazut dosarul si am vazut ca la fiecare termen el si-a delegat stagiara. Fara sa imi ceara aprobarea sau macar sa ma instiinteze !
leorot a scris:

@Nicoleta - la contestarea unei amenzi nu se percepe taxa de timbru, in afara celei generale de 20 de lei. Va rog sa cititi cu atentie subiectul despre care va dati cu parerea, puteti induce in eroare alti oameni care cauta solutii pe aici.

La acțiunile care au ca obiect plângere contravențională, taxa de timbru este, întradevăr de 20 lei, conform prevederilor art. 19 din OUG nr. 80/2013.

Însă dacă vreți să deschideți o nouă acțiune prin care să-l chemați în judecată pe avocat, aceasta va avea ca obiect pretenții, și se va taxa conform prevederilor art 3 din OUG nr. 80/2013, adică în funcție de valoarea pretențiilor pe care le solicitați.

Vă rog să citiți cu atenție și OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, pentru a nu fi indus în eroare.
Patrick_ a scris:

leorot a scris:

La acțiunile care au ca obiect plângere contravențională, taxa de timbru este, întradevăr de 20 lei, conform prevederilor art. 19 din OUG nr. 80/2013.

Însă dacă vreți să deschideți o nouă acțiune prin care să-l chemați în judecată pe avocat, aceasta va avea ca obiect pretenții, și se va taxa conform prevederilor art 3 din OUG nr. 80/2013, adică în funcție de valoarea pretențiilor pe care le solicitați.

Vă rog să citiți cu atenție și OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, pentru a nu fi indus în eroare.

La actiunea impotriva avocatului m-am referit.....Bafta!
La reprezentarea de avocat sau de stagiarul acestuia este discutabil, raportat la actele depuse la dosar si la intelegerea initiala care ar fi trebuit sa cuprinda rezolvarea acestei situatii.
Totusi, culpa nu se prezuma din neprezentare, am castigat dosare la care nu m-am dus macar sa deschid gura... culpa se dovedeste cu probe DIN DOSAR.
Daca in dosar nu e depus ce trebuia depus, era alta situatie, insa inteleg de la dv. ca nu asta e cazul. Daca la dosar erau toate probele, nu vad cum anume putem prezuma ca din culpa avocatului nu s-a castigat. Ca a suprimat posibilitatea nu e corect, asta inseamna ca toate procesele fara avocat se pierd. In plus, 12000 de lei nu e o valoare atat de mare ca un stagiar sa nu poata sa mearga intr-un astfel de dosar; valoarea minima a asigurarii profesionale a stagiarului este putintel peste cei 12000 de lei.

Pe de alta parte insa, promisiunea de a castiga este nelegala, nedeontologica si, pe aceasta, aveti sanse de despagubiri. Nu stiu daca de 14000 de lei si, mai ales, sansele de care va spun sunt teoretice, nu practice. Totusi, nici macar la nivel teoretic nu va pot promite castigul.

Lipsa atacarii sentintei insa nu e in favoarea dv. in cazul unor demersuri ulterioare.

Sunt de acord cu u.b.i.k, cu exceptia faptului ca, in exemplul sau, as inlocui asistentul cu un rezident. Pentru acuratete. :D
Ce s-a mai intamplat @leorot cu cazul dvs?
Am si eu o nelamurie legata tot de lipsa de profesionalism sau de interes a unui avocat care ma reprezinta in instanta.
Este vorba despre o contestatie a unei decizii de de concediere.
1) avocatul mi-a cerut un onorariu pentru care nu mi-a dat nicio chitanta;
2) avocatul nu ma tine deloc la curent cu evolutia dosarelor (nu raspunde la telefon si la mesaje pe motiv ca mai are si alta treaba)
3) mi s-a respins un dosar in instanta si nu m-a anuntat de acest lucru, ba chiar mi-a spus ca pot verfica si singur evolutia dosarelor pe rol pe siteul tmb.
Sunt aceste lucruri normale?

Alte discuții în legătură

Cerere acordare personalitate juridica anulata mroby mroby Buna ziua, As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat . Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată .. IOANA1972 IOANA1972 Bună ziua. Am o intrebare: cum se calculeaza cheltuiele de judecată? Ce procent imi revine la o suma de 7000 lei? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-o actiune civila in pretentii am solicitat returnarea unei sume de 6475, 69 lei , executata abuziv . Am primit comunicare de la instanta sa achit 476,4 ... (vezi toată discuția)