avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat care nu m-a reprezentat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat care nu m-a reprezentat

buna seara,

am fost implicat intr-un proces prin care am contestat o amenda in valoare de 12.000 lei. am angajat un avocat,pe care l-am platit cu 1000 lei, cu chitanta. a durat procesul un an, am pierdut, fiind obligat si la cheltuielie de judecata, pe langa cei 12.000 lei inca 2000 lei.

pe tot parcursul anului cat a durat procesul, eu nu am fost reprezentat la nici o infatisare de catre avocatul pe care il platisem. de fiecare data, acesta a delegat o stagiara, care bineinteles ca a facut varza dosarul. dovada- rezultatul dezastruos !

pot sa reclam comportamentul neprofesional al acestui avocat baroului din care face parte ? este legal si profesional sa ii iei banii clientului, dar sa delegi mereu un alt avocat pentru a reprezenta clientul ? eu am mers la el ca sa ma reprezinte el, nu un necunoscut !!!
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 18:18, 3 Decembrie 2015
Eu sunt in apel la tribunal, cu acelasi avocat, care de data asta s-a prezentat personal si si-a facut treaba asa cum trebuia, bineinteles in urma unei discutii foarte dure pe care am avut-o cu el.

evaluati posibilitatea schimbarii avocatului, poate inca nu e prea tarziu.
Gata, am pierdut si la tribunal, in apel. Minunatul meu avocat nu a contestat in nici un fel motivele sentintei date de judecatorie, el a contestat o expertiza aflata la dosar si despre care in sentinta judecatoriei nici macar in treacat nu s-a pomenit, a fost trecuta sub tacere maxima. Cum sa nu mentina tribunalul decizia judecatoriei daca aceasta nu a fost criticata ?

Pentru cei care sunt mai in tema ca mine, rog un raspuns pertinent : un avocat incompetent si din cauza caruia se pierd clar si demonstrabil procese nu poate fi tras la raspundere ?

Ce anume acopera asigurarea profesionala a unui avocat ?
Ba da, insa depinde, asa cum v-am spus, de dovezile incompetentei. Pe 23 octombrie erati multumit de prestatia sa, acum il criticati.
Pana la urma nu se mai intelege nimic.

Inca odata, oameni buni, aveti dreptul a fi informati asa cum v-ati inteles. Daca nu v-ati inteles referitor la modalitatea la frecventa informarilor, o puteti fixa ulterior, insa nu musai gratuit.
Totul tine de cum v-ati inteles.

Hinturi: intotdeauna cereti contractul si chitanta. Intotdeauna. Intotdeauna intrebati, diligenta avocatului in dosar nu inseamna ca dv. puteti ramane in pasivitate, uneori e necesara prezenta dv. si sunt cerute probe suplimentare.
Intotdeauna mai cereti o opinie. Nu e o alegere daca ati vorbit cu un singur avocat.
Intotdeauna schimbati avocatul la probleme de comunicare, daca nu se clarifica dupa prima discutie. Timpul nu curge in favoarea clientului, mai degraba in favoarea avocatului.
Ce anume acopera asigurarea profesionala a unui avocat ?

Daca pe parcursul unui proces clientul decide ca doreste sa isi schimbe avocatul, ce se intampla cu onorariul deja platit ?
Inca odata, depinde ce ati stabilit... ar trebui retinuta partea care s-a lucrat si returnat restul. Cine stabileste... partile contractului de acord sau instanta, daca nu ati stabilit in contract.
Acopera lipsa de diligenta asigurarea profesionala.

Alte discuții în legătură

Cerere acordare personalitate juridica anulata mroby mroby Buna ziua, As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat . Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată .. IOANA1972 IOANA1972 Bună ziua. Am o intrebare: cum se calculeaza cheltuiele de judecată? Ce procent imi revine la o suma de 7000 lei? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-o actiune civila in pretentii am solicitat returnarea unei sume de 6475, 69 lei , executata abuziv . Am primit comunicare de la instanta sa achit 476,4 ... (vezi toată discuția)