avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Angajarea la o societate comercială în funcția de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Angajarea la o societate comercială în funcția de consilier juridic

Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala?
Trebuie sa fac parte din CCJ?
Dintre voi cei care lucrati pe un asemena post, care sunt indatoririle?
Iar salariul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 00:45, 22 Aprilie 2015
Nici nu știți cât de tare le aștept! Sper să fie cu privire la asimilarea în profesia de avocat, așa cum ar fi normal.
Dar nu cred că va fi așa, avocații se tem de profesionalismul consilierilor juridici. Un consilier juridic slab este dat afară, un avocat nu poate fi dat afară de către clientul său, se ascunde bine sub unica lui obligație de diligență.
În plus, au exemplul executorilor judecătorești a căror inept demers de eliminare a executorilor bancari s-a întors împotriva lor.

Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Vor fi doua tipuri de avocati: avocati publici si avocati salarizati.
In ce privesc modificarile la legea profesiei de consililer juridic, va las pe dvs sa ghiciti cine vine cu propunerea.
O propunere, e doar o propunere. a mai fost un faimos proiect de lege picat de către avocații din Parlament. Așadar, dacă e doar un proiect, nu mă entuzmiazmez degeaba, nu va trece.
Ramane sa vedem. Sunt si alte propuneri inedite.
Anca-Elena-01 a scris:
Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala?
Trebuie sa fac parte din CCJ?

Bineînțeles că vă puteți angaja la o societate comercială!

Nu este obligatoriu, dar este bine să faceți parte dintr-o asociație profesională. Există mai multe asociații profesionale ale consilierilor juridici, nu doar Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici. Din proprie experiență știu faptul că societățile comerciale vor consilieri juridici înscriși în UCCJ.

De asemenea, am înțeles că instanțele solicită angajaților societăților comerciale să facă dovada că sunt consilieri juridici. Dacă ați lucra într-o instituție publică sau într-o bancă, regie autonomă etc., această problemă nu s-ar pune. Am înțeles de la colegi care au lucrat la societăți comerciale că instanțele te privesc diferit pentru că o instituție publică, de exemplu, nu ar trimite în instanță o persoană care nu este consilier juridic, pe când o societate comercială poate face ce vrea. Într-o instituție publică ajungi consilier juridic în urma unui concurs și dacă ai o diplomă a Facultății de Drept, deci pentru instanțe este sigur faptul că au în față o persoană cu studii juridice și care este angajată pe un post de consilier juridic.

Sigur că ceea ce v-am spus mai sus este doar o posibilă explicație a faptului că unui angajat al unei societăți comerciale i se cere, în instanță, să facă dovada că face parte dintr-o asociație profesională a consilierilor juridici.

Părerea mea este că aceea că e bine să faceți parte dintr-o asociație profesională. Eu, ca angajat în instituții publice, am stat mult timp fără să mă înscriu într-o asemenea asociație, dar acum trei ani m-am înscris.

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in ccj? Cristina152 Cristina152 Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si ... (vezi toată discuția)