avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita

Buna ziua ,din nou vin cu apel pt un sfat la d-voastra .Sint divortata din 2011,avem o fetita de 4 ani ,custodia e comuna .Relatia fetitei cu tatal s-a imbunatatit dupa 4 sedinte de psihiatrie (1 era cu toti 4 ,1 sedinta doar noi 2,si 2 numai fetita singura )Consultul era facut in urma unor frici pe care le avea fetita de a merge cu tatal la orele de vizita .Fostul sot imi reprosa ca eu o influentez dar rezultatul a fost ca el o batea peste maini ,picioare ,o tragea de par si o inchidea in camera fara lumina si-i spunea ca vine nenea cu palarie .Sedinta cu noi 2erau sfaturi despre comportamentul parintilor fata de copii.Rezultatul a fost :eu prea buna si ingaduitoare,cu copilul, el prea dur ,sa mergem cu fetita, impreuna in excursii ,in parcuri ,sa facem activitati.Am ramas asa mirata si nedumerita,de ce impreuna? Am citit mult despre custodie dar nu am vazut asa ceva ....intradevar sint multe drepturi pe care nu cred ca le-ar merita tatal fara sa aiba un aport la cresterea copilului mai mult decit simpla vizita .Acum fetita are 4 ani ,in curind el isi va cere drept sa stea peste noapte NU AM INTENTIA SA MA OPUN ,dar nu as vrea sa stea cite o saptamina in vacantele mici si o luna in cea de vara din urmatoarele motive: noi inca de cind ne-am despartit nu ne salutam ,de cite ori am incercat sa -l salut nu am auzit decit o tusa seaca sau un dat din cap,la fiecare proces de mediere ni s-a spus ca trebuie sa comunicam pentru copil el mai mult de 2 -3 ori nu s-a conformat nici macar cu salutul.Am comunicat prin mesaje ,fetita a fost bolnava de citeva ori si desi avea vizita prin ordin judecatoresc sa fie la domicilul copilului el nu a respectat-o si a luat copilul pe proprie raspundere .De citeva ori boala a fost mai grava si nu s-a putut scoate copilul afara ,el a intrat in casa dar tot asa fara a spune ceva .avea program de a scoate copilul de la cresa,dar niciodata nu a intrebat personalul despre situatia ei de la cresa sau acuma sa ma intrebe pe mine ceva despre gradinita .Copilul a fost internat in spital si desi a venit in vizita nu s-a interesat de starea lui de la medic sau asistenta (a intrebat fetita care atunci avea 3 ani si ceva)Acum la 4 ani a facut scarlatina si a fost cu noi la analize sa o tina pt recoltare de singe ,fara alte comentarii sau pareri ..,la fel si la medicul pediatru cind am dus rezultatele ,nu a discutat nimic cu medicul era doar prezent .M-a costat 100 lei analizele de singe dar nu a zis ca-mi da si el bani sa platesc ,macar ceva procent ,nici pentru medicamente ....niciodata nu i-a cumparat o caciula sau un lapte pe motiv ca imi plateste pensie de intretinere .Jucariile care i le-a cumparat pina acum le-a dus toate acasa la el ,eu nu am vazut niciuna ,nu stiu ce jucari are acolo dar acasa unde locuieste fetita nu are nici o jucarie cumparata de el.daca se intimpla sa-i cumpere un pufulet cu surprize ,el ia surpriza si o duce la el acasaAre un comportament cam copilaresc .Pensia de intretinere este de 250 lei daca mai pun eu 250 =500 lei . Ma intreb daca custodia e comuna si nu ajung banii pentru copil nu ar fi normal dupa cum scrie in lege si articole sa contribuie si el la nevoile copilului?Daca am indraznit sa ii spun s-a uitat mirat a intors spatele si a plecat .Desi i-a fost marit salariul el nu a marit pensia ,vrea doar prin judecator sau mediator ,(e mai rentabil pt el sa se cheltuiasca bani prin procese decit banii sa cumpere ceva pt fetita sau sa plateasca o luna gradinita sau orele de engleza)El povesteste la lume ca eu nu vorbesc si eu sint ceea care vreau raul dar am spus clar si la tribunal aceste multe si marunte motive si faptul ca eu am insistat sa vina cind a fost fetita bolnava ,l-am tinut la curent cu multe lucruri care am considerat ca sint importante legat de fetita ,l-am invitat si intr-un concediu de 3 zile la Felix (m-am simtit atita de prost ca mi-a ris in fata la auzirea vestii)Toate aceste motive si altele le-am spus si la mediator si la psiholog .VA INTREB DRAGI DOAMNE SI DOMNI AVOCATI as putea sa obtin o reducere la programul de vizita mai precis sa nu stea multe zile peste noapte la el?Stiu ca sint motive marunte dar sint destul de importante (zic eu ),in cresterea copilului mai ales motivul necomunicarii parintilor ,iar plimbatul copilului prea des de la unul la altul duce la stres ,oboseala ,deranjarea programului gradinita ,mai tirziu scoala ,lectii ,alte activitati. VA MULTUMESC .
Din cate inteleg eu doamna nu vrea ca fata sa ramana mai mult timp la tata pentru ca dansa nu are o relatie ok cu domnul.
De unde sa incep?
Doamna, relatia fetei cu parintele ei nu are nici o legatura cu dumneavoastra. E vorba de ei doi si din cate inteleg vine cand fata este bolnava, nu o lasa singura, ii cumpara diverse lucruri pe langa pensia alimentara chiar daca nu le lasa la dumneavoastra si asa mai departe. Vreti sa restrictionati accesul tatalui la copila lui pentru ca nu va saluta cum trebuie pe dumneavoastra si pentru ca in prezenta dumneavoastra nu a intrebat medicul de starea fetitei si nu si-a smuls parul din cap????
Da,ce povestiti dumneavoastra la modul in care o faceti sunt simple motive aparent exagerate pentru a limita pe cat de mult posibil relatia fetei cu fostul sot.
Ori puneti problema gresit si nu va inteleg eu bine ori exagerati foarte mult si nu e cazul.
Copilul trebuie sa aiba legaturi cu amandoi parintii. Domnul nu trebuie sa va salute pe dumneavoastra,nu trebuie sa fiti prieteni,trebuie doar sa fie un tata bun si din ce povestiti pare ca este.
Daca puteati sa va imbratisati si sa va spuneti glume cand va vedeati banuiesc ca nu mai divortati.
Copilul e bine sa stea pe cat de mult posibil cu amandoi parintii in egala masura. Pentru a putea dezvolta o relatie fireasca cu propriul parinte e necesar sa ramana peste noapte la el, sa stea parte din vacante acolo.

Doamna proastasatului, din ce inteleg eu dumneavoastra sustineti ca parintii cu venituri mici nu ar trebui sa aiba dreptul sa-si ia copii in gazduire pentru ca nu castiga bine. Exact de la ce salariu ar trebui sa se inceapa permiterea gazduirii,adica practic cumpararea copilului???
Daca urmam acest considerent ar trebui si ca inversul sa fie valabil, respectiv tatilor care castiga cu mult mai mult decat fostele sotii (adica nu sunt nevolnici) sa li se dea automat custodia copiilor. Pai cum adica sa se compare o mama cu un venit de 2000 luna cu un tata care are 7000 luna,nu? nevolnica.

La fel cum este recunoscut la nivel de statistica mondiala ca o femeie castiga mai putin ca un barbat, le fel, statistic vorbind este recunoscut si faptul ca mamei ii este incredintat copilul de cele mai multe ori, asa ca ii este destul de usor sa ajunga la situatia pe care o numiti "probata" si de "notorietate".
Nu ma intelegeti gresit, nu consider rezonabil sa platesti o astfel de suma pentru copilul tau.
Dar daca ne-am raporta strict la salariile mamelor din tarisoara noastra draga, ati fi surprinsa ce inseamna 25% din veniturile lor declarate. Ati fi la fel de surprinsa sa aflati cat de mare este sprijinul familiei extinse pentru ca mamicile sa dovedeasca in instanta cat de bine se pot ocupa in continuare de nevoile micutilor.
Si inca ceva, un copil are totusi nevoie si de afectiunea tatalui, chiar daca ii poate oferi pruncului conditii mai modeste ca mama. Co­­pilul tau are nevoie de dragostea, atentia si fericirea ambilor parinti, la fel de mult cum are nevoie de aer, apa si mancare.
Copilul imită părinţii.
Copilul este ca un burete care absoarbe tot, chiar dacă aparent nu este atent, vede şi filtrează, la nivelul lui, tot ce vede şi aude.
Primul lucru pe care-l învaţă orice copil, de la părinţii săi, este să salute frumos pe mama, pe tata, pe mătuşa, pe vecina, pe doamna ş.a.m.d.Apoi, copilul este învăţat să răspundă frumos când este întrebat, să fie respectuos, ş.a.m.d. Vorbim despre cei 7 ani de acasă.
Oare acest domn dă un exemplu bun propriului copil?
Stimate Ony2k2 nu va mai faceti ca nu pricepeti, va rog mult. Nu mai incercati sa transformati in ceva hidos si criminal regula dupa care functioneaza lumea. Nu traim in Tibet. Nu ne hranim cu frunze de lotus si nu meditam 10 ore pe zi.
Daca copilului i se asigura o viata foarte buna la un parinte si celalat, daca e tanar, sanatos si in puteri, nu-i poate asigura decat un trai cu un cost per zi de o cutie lapte + o paine, as vrea sa stiu, dupa dvs cine trebuie sa se adapteze nevoilor si responsabilitatilor parintele sau copilul? Ce ar avea daca tatal (ca de el vorbim) si-ar lua 2 servicii? s-ar rida, ar face laba gastii la coada ochiului? ce barbat e ala care nu poate oferi puiului lui nici cat mama care merge si la munca si-l si creste? Ce functie sociala urmeaza sa invete acel copil, fie fata sau baiat, de la un tata (barbat, sexul tare, cap de famiie etc) care mai are un pic si trece la gherghef?
Cat priveste parintele care nu saluta iar va prefaceti ca nu intelegeti, sau poate si mai grav, chiar nu o faceti. Cum sa-i inspiri acelui copil sa-si respecte parintii, in speta mama, daca propriul tata nici sa dea buna-ziua n-a invatat? si adica cum copilul are jucarii "de uz la tata", pe care nu i le da in fapt copilului? Nu mai sunteti oripilat? Adica cum, se cumpara starea de bine si de afectiune a copilului? Vaiiiiiiiiiiiii nu mai suntem in Tibet cand e vorba de tata?
Stimate Ony2k2 va place sau nu, ziua in care copilul isi va judeca parintii, pe cat de necrestinesc e demersul, va veni, cu bunele si relele fiecaruia dintre ei. Realitatea lui concreta, in clasa in care colegul are tableta, are bicicleta, mama ii cumpere fructe si cand acestea sunt trufandale, este ca are un parinte care se straduie singur, si vede asta cu ochii lui, si un altul care trandaveste, gasind cele mai hilare si isterice motive pentru care, nevolnic si necinstit, contribuie la viata propriului fiu cu o cutie de lapte si o paine pe zi.
Stiu un "tatic" de acest tip care plateste 175 de lei "fetitei lui" de 12 ani si care locuioeste intr-un penthouse.. Pustoaica nu catacdiseste nici sa-i raspunda la telefon. "Tati" face acelasi lucru pe care inteleg ca-l face de mai bine de 5 ani: plangeri! Daca ati asculta-o pe pustoaica, care e chiar foc de isteata, ati intelege perfect la ce "succesuri" sa va asteptati dupa ce va furati copiii la bani! "Tati" ii da mai departe cu alienarea etc doar ca nimeni............absolut nimeni nu-l mai asculta pentru ca pe tot acest drum de ani de zile n-a lasat in urma decat razboaie, minciuni, mahala etc.

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la locuinta dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara, In urma unei ordonante prezidentiale mi-a fost stabilit un program de vizita a copilului meu de ex: marti si joi 16-19 si sambata duminica ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)