avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat, ajutor pentru schimbare program de vizita

Buna ziua ,din nou vin cu apel pt un sfat la d-voastra .Sint divortata din 2011,avem o fetita de 4 ani ,custodia e comuna .Relatia fetitei cu tatal s-a imbunatatit dupa 4 sedinte de psihiatrie (1 era cu toti 4 ,1 sedinta doar noi 2,si 2 numai fetita singura )Consultul era facut in urma unor frici pe care le avea fetita de a merge cu tatal la orele de vizita .Fostul sot imi reprosa ca eu o influentez dar rezultatul a fost ca el o batea peste maini ,picioare ,o tragea de par si o inchidea in camera fara lumina si-i spunea ca vine nenea cu palarie .Sedinta cu noi 2erau sfaturi despre comportamentul parintilor fata de copii.Rezultatul a fost :eu prea buna si ingaduitoare,cu copilul, el prea dur ,sa mergem cu fetita, impreuna in excursii ,in parcuri ,sa facem activitati.Am ramas asa mirata si nedumerita,de ce impreuna? Am citit mult despre custodie dar nu am vazut asa ceva ....intradevar sint multe drepturi pe care nu cred ca le-ar merita tatal fara sa aiba un aport la cresterea copilului mai mult decit simpla vizita .Acum fetita are 4 ani ,in curind el isi va cere drept sa stea peste noapte NU AM INTENTIA SA MA OPUN ,dar nu as vrea sa stea cite o saptamina in vacantele mici si o luna in cea de vara din urmatoarele motive: noi inca de cind ne-am despartit nu ne salutam ,de cite ori am incercat sa -l salut nu am auzit decit o tusa seaca sau un dat din cap,la fiecare proces de mediere ni s-a spus ca trebuie sa comunicam pentru copil el mai mult de 2 -3 ori nu s-a conformat nici macar cu salutul.Am comunicat prin mesaje ,fetita a fost bolnava de citeva ori si desi avea vizita prin ordin judecatoresc sa fie la domicilul copilului el nu a respectat-o si a luat copilul pe proprie raspundere .De citeva ori boala a fost mai grava si nu s-a putut scoate copilul afara ,el a intrat in casa dar tot asa fara a spune ceva .avea program de a scoate copilul de la cresa,dar niciodata nu a intrebat personalul despre situatia ei de la cresa sau acuma sa ma intrebe pe mine ceva despre gradinita .Copilul a fost internat in spital si desi a venit in vizita nu s-a interesat de starea lui de la medic sau asistenta (a intrebat fetita care atunci avea 3 ani si ceva)Acum la 4 ani a facut scarlatina si a fost cu noi la analize sa o tina pt recoltare de singe ,fara alte comentarii sau pareri ..,la fel si la medicul pediatru cind am dus rezultatele ,nu a discutat nimic cu medicul era doar prezent .M-a costat 100 lei analizele de singe dar nu a zis ca-mi da si el bani sa platesc ,macar ceva procent ,nici pentru medicamente ....niciodata nu i-a cumparat o caciula sau un lapte pe motiv ca imi plateste pensie de intretinere .Jucariile care i le-a cumparat pina acum le-a dus toate acasa la el ,eu nu am vazut niciuna ,nu stiu ce jucari are acolo dar acasa unde locuieste fetita nu are nici o jucarie cumparata de el.daca se intimpla sa-i cumpere un pufulet cu surprize ,el ia surpriza si o duce la el acasaAre un comportament cam copilaresc .Pensia de intretinere este de 250 lei daca mai pun eu 250 =500 lei . Ma intreb daca custodia e comuna si nu ajung banii pentru copil nu ar fi normal dupa cum scrie in lege si articole sa contribuie si el la nevoile copilului?Daca am indraznit sa ii spun s-a uitat mirat a intors spatele si a plecat .Desi i-a fost marit salariul el nu a marit pensia ,vrea doar prin judecator sau mediator ,(e mai rentabil pt el sa se cheltuiasca bani prin procese decit banii sa cumpere ceva pt fetita sau sa plateasca o luna gradinita sau orele de engleza)El povesteste la lume ca eu nu vorbesc si eu sint ceea care vreau raul dar am spus clar si la tribunal aceste multe si marunte motive si faptul ca eu am insistat sa vina cind a fost fetita bolnava ,l-am tinut la curent cu multe lucruri care am considerat ca sint importante legat de fetita ,l-am invitat si intr-un concediu de 3 zile la Felix (m-am simtit atita de prost ca mi-a ris in fata la auzirea vestii)Toate aceste motive si altele le-am spus si la mediator si la psiholog .VA INTREB DRAGI DOAMNE SI DOMNI AVOCATI as putea sa obtin o reducere la programul de vizita mai precis sa nu stea multe zile peste noapte la el?Stiu ca sint motive marunte dar sint destul de importante (zic eu ),in cresterea copilului mai ales motivul necomunicarii parintilor ,iar plimbatul copilului prea des de la unul la altul duce la stres ,oboseala ,deranjarea programului gradinita ,mai tirziu scoala ,lectii ,alte activitati. VA MULTUMESC .
Buna seara tuturor ,va multumesc pentru ajutorul ce mi-l dati,pentru preghetirea unui viitor proces .VA MULTUMESC FOARTE ,FOARTE MULT .In special vreau sa multumesc doamnei proastasatului pentru ca vede( parca ) exact situatia asa cum este ,se vede ca s-a confruntat cu astfel de situatii.Vreau sa va spun ca azi am avut zi de vizita de la ora 16 la ora 18 .Nu s-a mai intimplat niciodata ca tatal sa vina cu miros de bere pina azi .Fetita vroia sa mearga cu rolele afara ,binenteles ca tatal nu a fost de acord pe motiv ca are geanta pe umar si nu poate sa o tina de mina .Acum eu il intreb pe domnul ony2k2 nu ar fi fost frumos ca tatal fetitei sa isi fi lasat geanta acasa la fetita pina la intoarcere ?ca doar nu i-as fi mincat-o? Prietenia intre parinti si copil cred ca conteaza si pentru cei 7 ani de acasa ,vorbim de salut ...de aici pot sa inteleg ca tatal nerespectind mama copilului macar atit cit eu il respect pe el ,nu face altceva decit sa il influienteze rau pe copil impotriva mea ca mama.Nu vreau sa ii restring vizitele dar nu vreau sa stea peste noapte la el o perioada mai lunga cum am auzit ca ar vrea el ,adica cite o saptamina si o luna .Oare nu se tine cont de faptul ca el nu are vacanta de o luna pe timp de vara si cu cine vrea sa lase copilul in perioada cind el e la munca? Oare nu ar fi mai bine sa ramina programul asa cum e acum si sa se adauge doar weekend-urile sa ramina peste noapte?Azi a primit o masinuta cadou de la el .Niciodata nu a primit nimic pina azi sa ramina acasa la fetita ,sper ca aceasta jucarie sa o lase definitiv.Va multumesc inca o data .
Stimata dna Ony2k2, intre timp m-am lamurit ca sunteti de sex feminin, iata ce mi-a placut mie foarte mult in mesajele dvs, citez din ele:
"Daca vin executorii judecatoresti iar dumneavostra mentionati ca nu va opuneti ca fata sa se duca la mama dar fata nu doreste sa plece nu au ce sa va faca sau cum sa va dea amenda".mesaj 6 mai 2014 sub: Judecatoria imi da program de vizitra marti si joi….

"Mami ar trebui sa intre la puscarie pentru ca nu respecta o hotarare judecatoreasca. E vina ei ce face, e direct responsabila pentru actiunile, faptele ei. Daca fostul sot o reclama si se ajunge pana acolo,de unde este vina lui? Ea decide sa nu dea copilul, ea trebuie sa suporte consecintele". Mesaj 29 iulie 2014, sub: Executare silita relatii personale cu minorul.

Adica ce mi-a placut mai mult si mai mult este dubla dvs masura, sursa de maxima credibilitate, altfel.
Inversunarea dvs duce la o frecventa absolut inacceptabila a cuvantului "puscarie", desigur cu referire la mama. Instigati la cele mai brutale acte, prin vorbe patimase, in care numai despre copil nu e vorba ci despre raportori meschine de tipul, iar va citez: sa se umileasca, sa cerceasca, sa stea la cheremul, sa stea cu sapca in mana etc. E vorba despre copil doamna sau despre orgolii personale? Ia mai cititi draga doamna ce zice CEDO despre executarea silita in materia minorilor,si daca ii veti cruta pe judecatorii europeni de eticheta de "dinozauri" pe care ati atribuit-o instantelor romanesti, poate veti intelege ce dovada a iubirii parintesti e aceasta procedura.
Cat priveste asa-zisul sindrom al alienarii parentale, atat de drag arpc-ului, pe de o parte, si pe de alta parte desconsiderarea cu care, in virtutea aceleiasi duble masuri, vorbiti despre anxietatea de separare, va dau o veste proasta, pe care desigur o veti ignora (caci vorba aia ce treaba avem noi cu realitatea):
in vreme ce anxietatea de separare este si a fost inclusa in toate editiile DSM, fiind recunoscuta de comunitatea medicala, asa-zisul sindrom al alienarii parentale, creatia unui "psiholog" dezaxat care s-a sinucis (ca expresie a propriului echilibru mental si al reusitei terapeutice) este constant rejectat de lumea medicala si continua sa nu fie inclus in DSM.
Cred ca o idee ar fi sa vorbiti si despre sindromul deochiului, are fix aceiasi baza "stiintifica".
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
proastasatului, utilizator
Doamna proastasatului
Nu mai induceti in eroare persoanele care au incredere in ceea ce le spuneti dumneavoastra aici. Si nu pentru ca as avea eu vreo problema, ci pentru ca ar fi onest din partea dvs daca tot va obositi sa dati sfaturi in toiul noptii, sa aveti in vedere sa le dati in interesul copilului si cu o minima responsabilitate.
Intr-adevar sindromul alienarii parentale nu este inca inclus in DSM5, dar mamicile sau taticii care solicita sfaturi in acest forum nu se judeca cu comunitatea medicala.
Se judeca in instante si pe probe. Iar in instantele din Romania este mentionata in hotarari alienarea parentala. La fel daca tot amintiti deciziile CEDO ca o cunoascatoare a lor, va invit sa le cititi si din prisma recunoasterii alienarii parentale. Ca sa nu mai vorbesc de alte jurisdictii in care mama pierde custodia copilului daca se dovedeste a alienat copilul, care este dat in custodia tatalui.
Asa ca una e deochiul, si cam alta e alienarea parentala. Iar mamicile care va multumesc cu cerul si pamantul pentru sfaturi, vor merge in instanta si vor citi cuvinte ca: parinte alienator, remarci alienatoare, alienare parentala, vor fi trimise la consiliere impreuna cu micutii si vorba cuiva: ghinion!

againstPAS, utilizator
againstPas, mămicile sunt trimise la consiliere fiindcă aşa prevede protocolul ; Oricare părinte, dacă se adresează instituţiilor abilitate în problemele minorilor, primeşte recomandarea consilierii. Userul de faţă reclamă comportamentul inadecvat al tatălui faţă de dânsa, exemplul absolut reprobabil de educaţie pe care-l dă propriului copil şi lipsa de comunicare a tatălui, ori, când părinţii au autoritate părintească comună, comunicarea este vitală.
În ce priveşte unele instanţe care amintesc de alienarea parentală, unele instanţe motivează că nu este necesară ancheta psihosocială pentru programul de vizită, altele că un copil de 7 luni trebuie să socializeze, să vadă figuri noi şi de aceea e obligatoriu să fie luat de la domiciliul său şi găzduit la celălalt părinte, chiar dacă mai este alăptat.
Deci ciudăţenii există şi în instanţe, dar nu este regula.
Martonze, utilizator
@martonze. Am afirmat eu ca ar fi regula? dar de acolo pana a fi comparata alienarea parentala cu deochiul e cale lunga
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la locuinta dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara, In urma unei ordonante prezidentiale mi-a fost stabilit un program de vizita a copilului meu de ex: marti si joi 16-19 si sambata duminica ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)