avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare date carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare date carte funciara

Buna ziua.
As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui proprietarului in cartea funciara. Sotia dupa casatorie a luat numele sotului. In cazul in care sotia, proprietar, ar vrea sa vanda bunul imobil, ar avea probleme, sau e suficienta doar prezentarea certificatului de casatorie pentru stabilirea legaturii intre numele din actul de proprietate si numele actual. Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 11:30, 22 Octombrie 2009
Am intampinat si eu o astfel de situatie pe care am rezolvat-o printr-o declaratie la notariat a sotului ca este de acord ca si sotia sa fie trecuta pe cartea funciara in calitate de coproprietar al imobilului intrucat bunul respectiv este bun comun dobandit in timpul casatoriei conform Certificatului de casatorie seria... nr... . Declaratia, impreuna cu o copei legalizata (la notariat) a certificatului de casatorie si cu achitarea tarifului aferent (60 RON) au fost depuse la Cartea Funciara si s-a rezolvat.
In ceea ce priveste vanzarea, in mod normal, nici un notar nu incheie un contract de vanzare cumparare in care vinde numai unul dintre soti, fiindca este clar ca este bun comun conform mentiunii " casatorit" din actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare / fostul proprietar casatorit dar declara pe propria raspundere ca nu e casatorit hpaul hpaul De o saptamana am cumparat un imobil, la notar totul a decurs bine mi sa spus ca actele sunt in regula si ca pot cumpara pretul minim a fost 23000e pe fiscal ... (vezi toată discuția)