avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Conditii preluare articol
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Conditii preluare articol

In ce conditii se poate prelua un articol de presa pentru a fi publicat doar in mediul online pe un blog de stiri ?
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 20:37, 16 Mai 2021
Ca sa ma lamuresc pana la capat: ziar inseamna si un blog ce apare exclusiv online fara a avea si versiune tiparita ?
In principiu orice text, din ziare, de pe internet, etc. are drepturi de autor. Astea expira la 70 sau 120 de ani de la moartea autorului.
De acord cu aceasta noua precizare facuta de lege. Dar ce inseamna "Revista Presei" ? Trebuie sa ai acceptul celor care publica pentru a prelua articolele lor ?
Revista presei=scurte citate + comentariu propriu, nu e dat cu jula prin ce-au scris altii.
Nu inteleg de ce folositi un termen usor "cartieristic". Faptul ca precizez de fiecare data sursa articolului respectiv nu cred ca trebuie tradus prin jula. Acest forum ofera doar raspunsuri punctuale la intrebari sau si posibile solutii la acestea ?!
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor stock stock Buna ziua, M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la mentionarea sursei imaginilor folosite pe site-uri, bloguri, stiri TV, in ziare sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)