avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit PFI impozit pe profit neplatit , ce se intampla ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

PFI impozit pe profit neplatit , ce se intampla ?

am infiintat un PFI PT A fi platit de ING asigurari cand a fost campania cu pensiile obligatorii..Am strans ceva banuti (10 000 ron) dar am neglijat sa platesc impozitul la stat 10% deoarece 6% au fost retinuti de ING, vreau sastiu ce se intampla daca nu-i platesc au trecut 2 ani de atunci ...
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 16:20, 29 Iunie 2009
In cazul in care v-ati inregistrat ca pfa, trebuie sa tineti contabilitate in partida simpla si cheltuielile aferente obtinerii venitului se iau in calcul,da.Dar banuiesc ca nu v-ati inregistrat la momentul respectiv si puteti fi sanctionat pentru asta.
Eu stiam ca PFA-urile nu au optiunea de a plati 6% la regularizare. Aceste prevederi se aplica doar persoanelor fizice care incheie contracte de prestari servicii.

PFA-urile platesc impozitul unic - 16%.

Procedura retinerii a 10 % din valoarea contractului la sursa si 6% la regularizarea anuala se aplica doar la persoane fizice, nu la entitati constituite conform L300.

Ma insel oare?

Alberto Kurtyan
Cred ca userul se referea la PFI(persoana fizica independenta) si nu la PFA
2peu a scris:



Am infiintat un PFI PT A fi platit de ING asigurari cand a fost campania cu pensiile obligatorii..Am strans ceva banuti (10 000 ron) dar am neglijat sa platesc impozitul la stat 10% deoarece 6% au fost retinuti de ING, vreau sastiu ce se intampla daca nu-i platesc au trecut 2 ani de atunci ...



Am inteles doua aspecte, dvs. urmeaza sa-mi spuneti unde va incadrati ?
1. Aveti un PFA si ati facturat la ING suma de 10.000 RON ? Aici aveti obligatia de a avea contabilitatea in partida simpla, ce ati facturat la ING era suma bruta, dvs erati obligat sa platiti anticipat impozit pe venit si dupa depunerea declaratiei 200 la fisc pana la data de 15 mai urmatorul an pentru care ati obtinut venitul, ati fi ptatit diferenta de impozit pe venit.
2. Ati avut ca PFI un contract de mandat si ati primit 10.000 RON dupa ce ING a platit 10% retinere la sursa ? Aici erati obligat sa depuneti la fisc declaratia 200 si la primirea deciziei de impunere definitiva ati fi platit cei 6% diferenta de impozit. In rest nu mai aveti si alte obligatii (fara contributie de asigurari de sanatate, doar daca nu aveti contract individual de munca!).
3. Din cate am retinut nu ati depus declaratia 200 la fisc ????
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
orice se prescrie...chiar si o obligatie fiscala(5 ani de regula, 10 ani pe infractiune
daca platitorul de venit nu a declarat ff2...nu va prinde in 5 ani...

Alte discuții în legătură

Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)