avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedam cu programul de vizitare a minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedam cu programul de vizitare a minorului?

Buna ziua,
vin si eu cu cateva intrebari la care sper sa va ajutati sa gasesc raspuns.

Am terminat divortul in decembrie 2014, programul de vizitare este urmatorul: 2 weekenduri pe luna, o saptamana in luna iunie si una in luna august, in anul cu sot 4 zile de Paste si in anul fara sot 4 zile de Craciun. Precizez ca fetita are 3 ani si 8 luni.

Intrebarile si nelamurile mele sunt urmatoarele:

1. Copilul nu vrea sa mearga la el, se mai intampla uneori sa ma sune tatal ca sa vb cu fetita iar aceasta plange la telefon ca vrea acasa, plus ca atunci cand incep sa o pregatesc psihic ca va merge la tatal ei plange si nu vrea in niciun chip sa mearga la el. Ce pot face din punct de vedere legal?

2. Fostul sot lucrand in ture acesta nu poate sta cu copilul toata saptamana sau chiar in anumite weekenduri lasand-o pe fetita la parintii lui, acestia vorbesc urat copilului despre mine ( fetita imi spune tot timpul ca eu sunt o mama buna si nu asa cum spune mamaie). Se poate face ceva in legatura cu acest aspect?

3. Urmeaza sa o ia o saptamana in luna iunie, fata fiind la gradinita as putea sa merg si eu la gradinita sa o astept si sa o vad? Ma gandesc ca ii va fi f greu in acesta situatie sa nu ma vada o saptamana si nu vreau sa creada am abandonat-o tinand cont ca asta i se spune ca voi face in casa tatalui ei.

4. In legatura cu procura pentru iesirea din tara in care trebuie sa am acordul lui cum pot face pt a o obtine cand acesta nu este de acord. ( precizez ca imi doresc sa ies din tara cu copilul pt maxim o saptamana ca de ex sa mergem la mare in Bulgaria sau Grecia)

5. Privind pensia alimentara, acestuia nu i s-a dat in instanta o anumita data in care trebuie sa fie platita, cateodata o trimite la inceputul lunii cateodata la sfarsit. Exista o anumita data specificata in vreo lege ?

Va multumesc f mult ca ati avut rabdare sa cititi si sper sa gasesc raspunsurile cautate.
Vad ca toti parintii, de toate partile baricadei, antrenati in propriul razboi ca de obicei, au uitat de copiii lor.
Este contrar interesului copilului ca un parinte sa il viziteze IN TIMPUL programului de scoala/gradinita. Indiferent ca e paritnele la care sta in mod normal sau ca e celalalt, e neplacut pentru copil sa fie antrenat in emotii mai puternice decat el ca sa piarda concentrarea din respectiva zi.
De aceea la gradinita ziua incepe cu activitati de grupare a copiilor in jurul educatorului, pentru a crea acea stare de concentrare care se dezechilibreaza la venirea unui intarziat, parinte etc.
Intr-o institutie publica sau privata de invatamant, accesul parintelui trebuie restrictionat la anumite situatii.

Eu unul nu m-am dus sa-mi vizitez copilul la scoala. Am cerut, in schimb scolii particulare unde ii inscrisese mama, sa-mi prezinte rezultatele scolare si de frecventa ale copiilor mei. Am fost refuzat de conducerea scolii pe motiv ca mama a cerut in scris sa nu mi se dea aceste informatii. Evident, am facut plangere directorului, de abuz in serviciu. Evident, fara rezultat. Pe de alta parte atat Biomedica cat si Medicover mi-au pus facil la dispozitie fisele medicale ale fiicelor mele.
Care instigare domnule, sau dvs obisnuiti sa va rezolvati orice diferend de opinie cu pumnii? V-am indemnat eu sa va luati la bataie cu bodyguard-erul? Asta e o alta trasatura a celor care acuza de "alienare", tu le vorbesti despre galosi, ei raspund despre transhumanta. Eu doar raspunsesem dnului Againstpas ca orice cerere a mamaei, contrara unei hotarari jud, urmeaza sa nu fie luata in seama de scoala.
Si apropo, atunci cand copilul e deja la scoala, copiii vorbesc intre ei, ceea ce au auzit-o intamplator pe invatatoare vorbind cu o colega, pe mama povestindu-i tatalui ca a auzit la scoala etc si anume ca tatal lui X tot vine pe la scoala si face scandal (oamenii cand povestesc din gura in gura desigur exagereaza). Copilul incepe sa se simta prost, situatia lui e oricum diferita de a celorlalti, nu intelege perfect in ce consta diferenta, si finalmente se simte marginalizat, tratat prost etc. Daca mai ai si atata "intelepciune", incat sa faci si o plangere directorului, nu-i greu de imaginat ca copilul tau nu va mai avea o viata usoara in scoala. Dar ce sa conteze astfel de "amanunte" pentru un tata "grijuliu" dnule shomo interesat in mod evident de drepturile lui mult mai mult decat de consecintele de pe pielea copilului?! Bravo! L-ati pus la punct pe director, dar cu copilul cum ramane, cand cei din scoala vor spune uite din cauza lui Popescu avem reclamatii, ia sa facem asa incat sa plece, sa avem liniste. Dar ce conteaza dnule tata daca orgoliile dvs au fost satisfacute,faptul ca copilul are o viata neagra in scoala e consecinta comportamentului alienator al mamei, desigur, nu a lipsei dvs de corecta proiritizare!
Cum adica copilul oricum e diferit de ceilalti? Va discriminati propriul copil, adica?...
El nu e diferit de ceilalti, e exact la fel ca ei, atat in fata legii, dar si a realitati de fapt, mai ales ca sunt clase in care copiii ce provin din parinti despartiti in diverse forme sunt mai multi, ca numar, fata de cei cu parintii impreuna. Unii sunt mereu in delegatii, altii sunt la munca afara, altii sunt divortati, altii niciodata casatoriti.
Asa va vedeti dv. copilul, diferit de ceilalti, el e exact la fel, are exact aceleasi probleme: probleme cu parintii le spun ei dupa o varsta: unul o mama prea bagacioasa, altul parinti absenti la scoala, altul un tata agresiv, altul cu mai multe scandaluri la director... :P Ba mai mult, asta ii leaga deseori.
Am intalnit copil care si-a rugat parintii sa nu mai vina amandoi la sedinte, ca ii e jena, sunt singurii de pe planeta. :">
Asa incat, eu cunosc alta realitate: toti copiii sunt la fel. Ii vedeti dv. diferit.
Sunt de acord cu proastasatului fiindcă copilul meu a fost pus în aceeaşi situaţie.El îşi dorea să meargă şi tatăl său la grădiniţă, aşa cum merg la mai toţi copiii, după orele de program. Dar la el s-a dus fix la ora 10, cu nevasta, cu bebeluşul şi a întrerupt programul. Dacă i-a mers odată, a mai mers, tot aşa şi la rugămintea educatoarei de a veni după program, a îmbrâncit educatoarea. Copilul s-a simţit foarte prost şi a devenit foarte agitat. Dar mai mare mi-e jenă mie, fiindcă din cauza copilului meu se întâmplă asemenea lucruri şi eu dau ochii zilnic cu personalul grădiniţei şi cu ceilalţi părinţi.
Am citit undeva că o învătătoare a unui copil cu un asemenea părinte a cerut schimbarea din post, ca să scape de acel tată.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)