avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedam cu programul de vizitare a minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedam cu programul de vizitare a minorului?

Buna ziua,
vin si eu cu cateva intrebari la care sper sa va ajutati sa gasesc raspuns.

Am terminat divortul in decembrie 2014, programul de vizitare este urmatorul: 2 weekenduri pe luna, o saptamana in luna iunie si una in luna august, in anul cu sot 4 zile de Paste si in anul fara sot 4 zile de Craciun. Precizez ca fetita are 3 ani si 8 luni.

Intrebarile si nelamurile mele sunt urmatoarele:

1. Copilul nu vrea sa mearga la el, se mai intampla uneori sa ma sune tatal ca sa vb cu fetita iar aceasta plange la telefon ca vrea acasa, plus ca atunci cand incep sa o pregatesc psihic ca va merge la tatal ei plange si nu vrea in niciun chip sa mearga la el. Ce pot face din punct de vedere legal?

2. Fostul sot lucrand in ture acesta nu poate sta cu copilul toata saptamana sau chiar in anumite weekenduri lasand-o pe fetita la parintii lui, acestia vorbesc urat copilului despre mine ( fetita imi spune tot timpul ca eu sunt o mama buna si nu asa cum spune mamaie). Se poate face ceva in legatura cu acest aspect?

3. Urmeaza sa o ia o saptamana in luna iunie, fata fiind la gradinita as putea sa merg si eu la gradinita sa o astept si sa o vad? Ma gandesc ca ii va fi f greu in acesta situatie sa nu ma vada o saptamana si nu vreau sa creada am abandonat-o tinand cont ca asta i se spune ca voi face in casa tatalui ei.

4. In legatura cu procura pentru iesirea din tara in care trebuie sa am acordul lui cum pot face pt a o obtine cand acesta nu este de acord. ( precizez ca imi doresc sa ies din tara cu copilul pt maxim o saptamana ca de ex sa mergem la mare in Bulgaria sau Grecia)

5. Privind pensia alimentara, acestuia nu i s-a dat in instanta o anumita data in care trebuie sa fie platita, cateodata o trimite la inceputul lunii cateodata la sfarsit. Exista o anumita data specificata in vreo lege ?


Va multumesc f mult ca ati avut rabdare sa cititi si sper sa gasesc raspunsurile cautate.
Hmm, nu ma mir ca nu s-a comentat atitudinea mamei de a nu ma informa despre situatia scolara a copiilor mei, cf legii 272. Nu ma mir nici ca nu s-a comentat despre cererea scrisa a mamei adresata conducerii scolii particulare, de a nu mi se da date despre copii intrucat i-au fost incredintati ei (codul vechi). Dar va spun ca plangerea penala de abuz in serviciu a avut girul Inspectoratului Scolar (care nu are jurisdictie decat prin Regulamentul Scolar) asupra institutiilor de invatamant particulare, ba chiar si opinia unei judecatoare MF care mi-a confirmat ca sunt dator sa-mi apar drepturile prin orice mijloace, de preferinta legale. Ma deranjeaza insa ca unele doamne de aici se erijeaza in formatoare de opinie propovaduind eliminarea oricarui tata care incearca sa-si pastreze relatiile cu proprii copii. Am vazut astfel de sfaturi adresate unei mame ingrijorate ca minorul crescut de dansa pare a se pierde de celalalt parinte. Sfatul a fost sa nu se ingrijoreze..ci sa se bucure ca tatal nu e interesat, acest interes neinsemnand altceva (in opinia efervescenta a dumnealor) decat hartuirea continua a mamei.
shomo dragă, legea prevede că ambii părinţi au dreptul la informaţii despre copiii lor. Cei de la şcoala particulară au greşit că nu ţi-au pus la dispoziţie notele fetelor. Dar te rog să-mi răspunzi sincer, relaţia ta cu fetele s-a îmbunătăţit după ce ai reclamat instituţia? Ai informaţii de la fete cum se simt acum, după intervenţia ta ?
Fetele se bucură când te văd? Îşi doresc să petreacă timp cu tine?
Fiindcă dacă răspunsul e NU, prin tot ce faci nu realizezi nimic.
Dragostea cu forţa nu se poate face.
Cand cereti informatii de la mama, in vreme ce textul legii, pe care o citati va da dreptul sa va informati singur, NU pareti interesat de fetre ci interesat sa-i dati "teme de casa" mamei!
Ma bucur, dar mai ales pe fete cred ca le bucura, "girul" inspectoratului scolar. Cred ca le-a tinut foarte de cald! Ati procedat ca un adevarat parinte. Un beneficiu urias ptr fete, in interesul lor superior! Dati-i cu clabucii mai departe, cu plangerile, cu legile, cu scandalul si s-ar putea ca urmatoarea informatie pe care o veti primi sa fie despre data logodnei.
Nu credeti ca ati putea incerca cu mai mult tact? cu mai multa intelegere? cam de cati ani faceti plangeri si ce beneficiu au adus acestea fiicelor dvs?
Putina colaborare cu mama, n-ar fi mai buna? Mai putin orgoliu si mai multe sentimente de grija si ocrotire parinteasca nu credeti ca ar ajuta?
Dar scoala privata, unde ati fost refuzat, cine o plateste?

ps: Simptomatic pentru cei care sustin "sindromul alienarii" este ca vorbind despre copiii lor in fapt vorbesc DOAR despre ei, va citez ..."sa-mi apar drepturile...", unde sunt fetele in ecuatia asta, shomo?
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
proastasatului, utilizator
Dragostea fetelor mele am constatat-o destul, in forma ei autentica. Eu nu m-am schimbat, de atunci. Ca nu ma mai iubesc, ca nu ma mai respecta sau nu ma mai inteleg, nu e vina lor dupa 2 ani de cand si-au exprimat "vointa" de a nu ma mai vedea in fata procurorului care investiga nerespectarea de catre mama a legaturilor personale a tatalui cu minorele. Eu voi continua sa fac ceea ce trebuie sa faca un tata care considera ca are destule de oferit fiicelor sale. Sper sa aiba mai mult discernamant in alegerea barbatului pe care si-l doresc ca tata al copiilor lor. De preferinta unul total.... dezinteresat.

Daca cuantificati interesul unui parinte in numarul de scandaluri, plangeri (ce-i drept cu "girul" inspectoratului), drumuri ale copiilor la Parchet in fata procurorului si alte asemenea, cred ca alegerea unui sot mai "dezinteresat" ar putea garanta o viata ceva mai linistita.

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)