avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan

Buna ziua!
In data de 18 aprilie 2014,in urma unei tamponari usoare am fost depistat conducand un autovehicul sub influienta alcoolului. In etilotest a iesit 0,54, iar la sange 1,05 prima proba si 0,90 a doua proba. Mentionez ca am platit probele de sange si rezultatele au iesit dupa 3 saptamani.
Dupa ce timp de 3 luni nu mi s-a luat nicio declaratie, m-a chemat politistul la declaratie,dupa care nu s-a intamplat nimic. Dupa alte 2 luni alta declaratie,iarasi nimic. Dupa alte 3 luni din nou declaratie,iarasi niciun semn de la ei. In prima declaratie am cerut recalculare,dar mi s-a respins cererea. De la 1 ianuarie,s-a schimbat procurorul de caz,iar cel nou a cerut el recalcularea. Am platit-o, au iesit rezultatele, tot 1,05, iar de atunci a trecut mai bine de o luna in care tot nu se misca nimic. Per total a trecut mai bine de un an in care am asteptat sa mi se dea o rezolutie, oricare ar fi. Acum politistul zice ca trebuie sa mai dau o declaratie,dar ca nu poate sa mi-o ia momentan pentru ca dosarul este la parchet. In schimb seful de post mi-a zis ca dosarul ar fi la circa rurala.
Mentionez ca nu mi-am schimbat deloc declaratia de la inceputul anchetei pana in prezent si nici nu intentionez sa fac asta.
Intrebarea mea este: E normal sa ma amane atata din diferite motive induse de ei? Ce pot face ca ancheta sa evolueze mai repede?
Intreb mai ales pentru ca banuiesc anumite persoane care au "interventii" pe la circa rurala si cred ca si pe la parchet si suspectez ca ar vrea sa imi faca rau, sa ma tina pe loc.
Va multumesc anticipat pentu raspunsuri si pentru timpul acordat si va doresc o zi frumoasa!
Din pacate avocatul meu se pare ca nu prea are habar de ceea ce mi-ati spus dumneavoastra si din pacate in momentul de fata nu pot sa renunt la el deoarece am incercat iar procurorul a cerut o reziliere a contractului,ori eu nu am facut un contract cu el doarece a zis ca ma va costa mai mult cu contract,nu am facut decat delegatia de reprezentare.

Asa ceva nu este deloc normal sau legal, imputernicirea avocatiala se emite in baza unui contract de asistenta juridica, va sfatuiesc sa-l verificati pe respectivul avocat in Baroul din care spune ca face dansul parte, sa nu aveti alte surprize ulterior.
Intr-adevar la situatia de fapt prezentata, puteti spera la o renuntare la urmarire penala.
Inca o data va multumesc pentru timpul acordat, domnule avocat.
Avocatul meu face parte din baroul avocatilor din anul 1997, dar din ce am vazut pe internet ar fi axat pe latura civila, nu pe penal. Am ajuns la el la recomandarea unei cunostinte de profesie procuror,dar se pare ca ori nu il cunoaste ori nu a fost interesat sa ma ajute. Omul e cam pe langa situatie.
Observ ca sunteti de parere ca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala?
Precizez ca nu am avut niciun fel de antecedente pana in prezent de nicio natura, niciun fel de antecedent rutier,nici macar un avertisment. In cazul in care este nevoie pot adauga la dosar o caracterizare de la locul de munca, favorabila mie, si fapta(conducerea autovehiclului sub influienta alcoolului) poate fi considerata caz fortuit, cu martori.
Inca o data va multumesc pentru timpul acordat si va doresc o seara frumoasa!
Edit: Dupa aproximativ 8 luni de la accident, am facut, la recomandarea cunostintei procuror, o cerere de tergiversare adresata comandantului politiei judetului, cerere inregistrata la circa rurala de care apartin, al carei raspuns l-am primit prin intermediul sefului de post al localitatii in care spunea ca totul a decurs normal si ca cererea este nefondata.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
SilviuFrujina, utilizator
Revin aici cu inca o intrebare in special pentru domnul avocat Patrascu.
Dosarul a ajuns la instanta, am luat legatura cu un alt avocat iar acum impreuna formulam apararea. Avocatul vrea sa mergem pe recunoastere, sa mi se dea inchisoare cu suspendare si sa mi se anuleze permisul. Dupa ce m-am documentat putin, i-am sugerat sa ceara amanarea aplicarii pedepsei, dar el spune ca amanarea se da doar in cazul pedepsei cu executare si ca amanarea aplicarii pedepsei prevede doar amanarea pedepsei pe o perioada de vreme si ca dupa aceasta perioada tot va trebui sa execut pedeapsa. Total contrar de ceea ce spune art. 90 din noul cod penal care prevede ca daca pe perioada termenului de incercare nu mai comit alte infractiuni si colaborez cu serviciul de probatiune nu voi mai avea nicio treaba. Am inteles eu gresit codul penal sau avocatul nu stie nimic?
V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde, sunt presat de timp, pe 27 am termenul in camera preliminara si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc anticipat si va urez o zi frumoasa!
Dvs ati inteles bine codul penal, avocatul o sa il inteleaga si el dupa ce o sa il citeasca, confunda amanarea aplicarii pedepsei cu amanarea executarii pedepsei inchisorii.
Va multumesc domnule avocat. Nu stiu ce sa mai fac,dupa ce in faza de cercetare am avut un avocat care nu stia nimic, acum am dat de altul care e mai pe langa situatie decat primul. O sa iau legatura cu el si o sa ii trimit articolele din cod separat, poate il fac sa inteleaga.
Inca o data mii de multumiri si o zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Dosar penal art.336 lazarescupaul lazarescupaul Ce pot face pentru urgentarea solutionarii dosarului,astept din septembrie 2014 si nuam nici cel mai elementar raspuns. (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul suspendat Florian87 Florian87 Buna ziua am și eu o nelămurire am condus cu permisul suspendat mi a fost suspendat permisul pentru viteza pe autostrada pentru perioada de 3 luni la mai ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar minion minion Unde pot face plângere în legătură cu tergiversarea administrării de probe (netrimiterea dosarului spre judecare) invocandu-se tot felul de motive (dosare ... (vezi toată discuția)