avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan

Buna ziua!
In data de 18 aprilie 2014,in urma unei tamponari usoare am fost depistat conducand un autovehicul sub influienta alcoolului. In etilotest a iesit 0,54, iar la sange 1,05 prima proba si 0,90 a doua proba. Mentionez ca am platit probele de sange si rezultatele au iesit dupa 3 saptamani.
Dupa ce timp de 3 luni nu mi s-a luat nicio declaratie, m-a chemat politistul la declaratie,dupa care nu s-a intamplat nimic. Dupa alte 2 luni alta declaratie,iarasi nimic. Dupa alte 3 luni din nou declaratie,iarasi niciun semn de la ei. In prima declaratie am cerut recalculare,dar mi s-a respins cererea. De la 1 ianuarie,s-a schimbat procurorul de caz,iar cel nou a cerut el recalcularea. Am platit-o, au iesit rezultatele, tot 1,05, iar de atunci a trecut mai bine de o luna in care tot nu se misca nimic. Per total a trecut mai bine de un an in care am asteptat sa mi se dea o rezolutie, oricare ar fi. Acum politistul zice ca trebuie sa mai dau o declaratie,dar ca nu poate sa mi-o ia momentan pentru ca dosarul este la parchet. In schimb seful de post mi-a zis ca dosarul ar fi la circa rurala.
Mentionez ca nu mi-am schimbat deloc declaratia de la inceputul anchetei pana in prezent si nici nu intentionez sa fac asta.
Intrebarea mea este: E normal sa ma amane atata din diferite motive induse de ei? Ce pot face ca ancheta sa evolueze mai repede?
Intreb mai ales pentru ca banuiesc anumite persoane care au "interventii" pe la circa rurala si cred ca si pe la parchet si suspectez ca ar vrea sa imi faca rau, sa ma tina pe loc.
Va multumesc anticipat pentu raspunsuri si pentru timpul acordat si va doresc o zi frumoasa!
Sentinta este in litera legii dar in raport de alte cauze similare este aspra, mai rau de atat era inchisoarea cu executare.
Vreo sansa la Curtea de apel?
Incercati, sanse sunt. Cred ca nici parchetul nu declara apel la sentinta asta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pai parchetul de ce sa declare apel cand sentinta a fost mai aspra decat au cerut ei? Procurorul nu a cerut interzicerea dreptului de a conduce ceea ce l-a cam surprins pe judecator, care chiar l-a intrebat "Fara anulare de permis?" Replica procurorului fiind "Consideram ca nu se impune".
Asta va spun si eu, nu cred sa declare.
Permisul dvs se anuleaza in urma acestei hotarari, daca ramane definitiva.

Alte discuții în legătură

Dosar penal art.336 lazarescupaul lazarescupaul Ce pot face pentru urgentarea solutionarii dosarului,astept din septembrie 2014 si nuam nici cel mai elementar raspuns. (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul suspendat Florian87 Florian87 Buna ziua am și eu o nelămurire am condus cu permisul suspendat mi a fost suspendat permisul pentru viteza pe autostrada pentru perioada de 3 luni la mai ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar minion minion Unde pot face plângere în legătură cu tergiversarea administrării de probe (netrimiterea dosarului spre judecare) invocandu-se tot felul de motive (dosare ... (vezi toată discuția)