Buna ziua!
In data de 18 aprilie 2014,in urma unei tamponari usoare am fost depistat conducand un autovehicul sub influienta alcoolului. In etilotest a iesit 0,54, iar la sange 1,05 prima proba si 0,90 a doua proba. Mentionez ca am platit probele de sange si rezultatele au iesit dupa 3 saptamani.
Dupa ce timp de 3 luni nu mi s-a luat nicio declaratie, m-a chemat politistul la declaratie,dupa care nu s-a intamplat nimic. Dupa alte 2 luni alta declaratie,iarasi nimic. Dupa alte 3 luni din nou declaratie,iarasi niciun semn de la ei. In prima declaratie am cerut recalculare,dar mi s-a respins cererea. De la 1 ianuarie,s-a schimbat procurorul de caz,iar cel nou a cerut el recalcularea. Am platit-o, au iesit rezultatele, tot 1,05, iar de atunci a trecut mai bine de o luna in care tot nu se misca nimic. Per total a trecut mai bine de un an in care am asteptat sa mi se dea o rezolutie, oricare ar fi. Acum politistul zice ca trebuie sa mai dau o declaratie,dar ca nu poate sa mi-o ia momentan pentru ca dosarul este la parchet. In schimb seful de post mi-a zis ca dosarul ar fi la circa rurala.
Mentionez ca nu mi-am schimbat deloc declaratia de la inceputul anchetei pana in prezent si nici nu intentionez sa fac asta.
Intrebarea mea este: E normal sa ma amane atata din diferite motive induse de ei? Ce pot face ca ancheta sa evolueze mai repede?
Intreb mai ales pentru ca banuiesc anumite persoane care au "interventii" pe la circa rurala si cred ca si pe la parchet si suspectez ca ar vrea sa imi faca rau, sa ma tina pe loc.
Va multumesc anticipat pentu raspunsuri si pentru timpul acordat si va doresc o zi frumoasa!
SilviuFrujina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic asa ar fi normal, acum voi vedea. Avocatul zice ca mi-l recupereaza imediat, de fapt am fost azi sa-l iau, dar functionara de la ghiseu a zis ca nu stie ce trebuie facut in cazul meu, sa revin maine ca astazi nu era seful serviciului acolo, sa il gasesc pe el. Maine va merge avocatul la seful serviciului si sper sa mi-l ia, zice ca a mai avut un caz similar si l-a luat.
Ieri am reusit sa-mi recuperez permisul. Dupa 1 an si noua luni. O sa descriu putin ce am avut de facut.
Dupa ce s-a pronuntat sentinta, am facut o cerere si cu chitanta de 1 leu le-am trimis prin fax la Curtea de Apel. A doua zi am fost la curte personal cu cererea si chitanta in original si am ridicat certificatul de grefa. Cu certificatul de grefa si cu dovada inlocuitoare a permisului, m-am dus la politie si mi-am recuperat permisul. Bine nu in prima zi, pentru ca nu a fost seful acolo, daca era il luam pe loc. Deci se poate. Sincer ma asteptam sa faca ceva figuri cei de la politie, dar spre surprinderea mea totul a decurs bine.
Multumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi aici, in special domnului Patrascu.
A, si NICIODATA nu va urcati bauti la volan!
Sa ne auzim cu bine.
Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare...sunt intr-o situatie similara,in martie 2014(adica acum doi ani!!!) mi-a fost retinut permisul de conducere pentru conducere sub influenta alcoolului,abia in decembrie 2015 procurorul mi-a dat neinceperea urmaririi penale si o luna munca in folosul comunitatii(care nu va aparea in cazier),astept in continuare rezolutia scrisa a procurorului ca sa pot sa ma duc sa-mi ridic permisul!