avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat dureaza o ancheta pentru consum de alcool la volan

Buna ziua!
In data de 18 aprilie 2014,in urma unei tamponari usoare am fost depistat conducand un autovehicul sub influienta alcoolului. In etilotest a iesit 0,54, iar la sange 1,05 prima proba si 0,90 a doua proba. Mentionez ca am platit probele de sange si rezultatele au iesit dupa 3 saptamani.
Dupa ce timp de 3 luni nu mi s-a luat nicio declaratie, m-a chemat politistul la declaratie,dupa care nu s-a intamplat nimic. Dupa alte 2 luni alta declaratie,iarasi nimic. Dupa alte 3 luni din nou declaratie,iarasi niciun semn de la ei. In prima declaratie am cerut recalculare,dar mi s-a respins cererea. De la 1 ianuarie,s-a schimbat procurorul de caz,iar cel nou a cerut el recalcularea. Am platit-o, au iesit rezultatele, tot 1,05, iar de atunci a trecut mai bine de o luna in care tot nu se misca nimic. Per total a trecut mai bine de un an in care am asteptat sa mi se dea o rezolutie, oricare ar fi. Acum politistul zice ca trebuie sa mai dau o declaratie,dar ca nu poate sa mi-o ia momentan pentru ca dosarul este la parchet. In schimb seful de post mi-a zis ca dosarul ar fi la circa rurala.
Mentionez ca nu mi-am schimbat deloc declaratia de la inceputul anchetei pana in prezent si nici nu intentionez sa fac asta.
Intrebarea mea este: E normal sa ma amane atata din diferite motive induse de ei? Ce pot face ca ancheta sa evolueze mai repede?
Intreb mai ales pentru ca banuiesc anumite persoane care au "interventii" pe la circa rurala si cred ca si pe la parchet si suspectez ca ar vrea sa imi faca rau, sa ma tina pe loc.
Va multumesc anticipat pentu raspunsuri si pentru timpul acordat si va doresc o zi frumoasa!
Sunt constient ca se anuleaza,tocmai de aceea vreau sa fac apel. Daca nu exista acea pedeapsa complementara care spune "interdictia dreptului de a conduce orice fel de autovehicul timp de 3 ani" s-ar mai fi anulat permisul? Si inca ceva, pot afla daca parchetul face apel? Daca da, cum?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
SilviuFrujina, utilizator
Da, se anuleaza, avand in vedere ca ati fost condamnat.
Doar in cazul achitarii, renuntarii la aplicarea pedepsei sau amanarii aplicarii pedepsei, nu se anuleaza.
Vedeti pe portal sau va interesati la instanta.
Va multumesc domnule avocat! O zi frumoasa!
Dupa ce am facut apel, in data de 11. 01 2016 s-a judecat apelul. S-a amanat pronuntarea pana pe 18.01.2016, adica ieri. Si s-a afisat pe portal sentinta: Admis apelul, desfiintata decizia instantei de fond si rejudecand: Se stabileste pedeapsa de 8 luni inchisoare, se amana aplicarea pedepsei, iar ca pedeapsa complementara interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 a) ; b) cod penal, adica prevederile cu functii publice.Deci fara interzicerea dreptului de a conduce. In concluzie, acum trebuie sa imi recuperez permisul. Avocatul m-a pus sa fac o cerere scrisa, care impreuna cu o chitanta de 1 leu de la primarie am trimis-o prin fax la Curtea de apel, cerere prin care solicit eliberarea unui certificat in care sa fie precizata sentinta. Si zice ca pot sa-mi ridic permisul in baza acelui certificat, sa nu mai astept pana se redacteaza hotararea. Cred ca, inainte de a merge la politie, trebuie sa platesc si cheltuielile judiciare impuse de instanta de fond, instanta de apel precizand ca se mentin aceste dispozitii. Presupun ca permisul mi se returneza acum, nu trebuie sa mai stau 90 de zile. Nu am gasit nicio informatie concreta in legatura cu acest aspect.
Este posibil ca perioada de 90 de zile sa fie dedusa din perioada in care ati stat fara permis, o sa vedeti la politie, de ei depinde acum.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
#B
..................................................

Alte discuții în legătură

Dosar penal art.336 lazarescupaul lazarescupaul Ce pot face pentru urgentarea solutionarii dosarului,astept din septembrie 2014 si nuam nici cel mai elementar raspuns. (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul suspendat Florian87 Florian87 Buna ziua am și eu o nelămurire am condus cu permisul suspendat mi a fost suspendat permisul pentru viteza pe autostrada pentru perioada de 3 luni la mai ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar minion minion Unde pot face plângere în legătură cu tergiversarea administrării de probe (netrimiterea dosarului spre judecare) invocandu-se tot felul de motive (dosare ... (vezi toată discuția)