Sunt constient ca se anuleaza,tocmai de aceea vreau sa fac apel. Daca nu exista acea pedeapsa complementara care spune "interdictia dreptului de a conduce orice fel de autovehicul timp de 3 ani" s-ar mai fi anulat permisul? Si inca ceva, pot afla daca parchetul face apel? Daca da, cum?
Da, se anuleaza, avand in vedere ca ati fost condamnat.
Doar in cazul achitarii, renuntarii la aplicarea pedepsei sau amanarii aplicarii pedepsei, nu se anuleaza.
Vedeti pe portal sau va interesati la instanta.
Va multumesc domnule avocat! O zi frumoasa!
Dupa ce am facut apel, in data de 11. 01 2016 s-a judecat apelul. S-a amanat pronuntarea pana pe 18.01.2016, adica ieri. Si s-a afisat pe portal sentinta: Admis apelul, desfiintata decizia instantei de fond si rejudecand: Se stabileste pedeapsa de 8 luni inchisoare, se amana aplicarea pedepsei, iar ca pedeapsa complementara interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 a) ; b) cod penal, adica prevederile cu functii publice.Deci fara interzicerea dreptului de a conduce. In concluzie, acum trebuie sa imi recuperez permisul. Avocatul m-a pus sa fac o cerere scrisa, care impreuna cu o chitanta de 1 leu de la primarie am trimis-o prin fax la Curtea de apel, cerere prin care solicit eliberarea unui certificat in care sa fie precizata sentinta. Si zice ca pot sa-mi ridic permisul in baza acelui certificat, sa nu mai astept pana se redacteaza hotararea. Cred ca, inainte de a merge la politie, trebuie sa platesc si cheltuielile judiciare impuse de instanta de fond, instanta de apel precizand ca se mentin aceste dispozitii. Presupun ca permisul mi se returneza acum, nu trebuie sa mai stau 90 de zile. Nu am gasit nicio informatie concreta in legatura cu acest aspect.
Este posibil ca perioada de 90 de zile sa fie dedusa din perioada in care ati stat fara permis, o sa vedeti la politie, de ei depinde acum.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
#B
..................................................