Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ap. cu 3 camere 300.As dori sa stiu cum se stabileste aceasta suma, a fondului de rulmen; la numar de persoane din ap sau la numarul de mp al apartamentului?exista o lege cu indici de calcul al acestui fond de rulment?Pana in prezent am achiat suma de 180 Ron, mai mult nu vreau sa dau, e o aberatie ceea ce ni se cere.
Cu multumiri
Niculina
raspuns la postarea de la 13:54 :
in primele doua cazuri trebuiau actionate in justitie pentru recuperarea datoriilor. de vina este cvomitetul executiv si presedintele. in cel de-al doilea caz, orice avocat v-ar fi sfatuit cum se procedeaza intr-o atare situatie. dar e mai usor sa mariti fondul de rulment ca sa acoperiti datoriile respectivilor. pina la ce cuantum veti ajunge in acest fel ? de 5 ori, de 10 ori , de N ori cuantumul celei mai mari intretineri ?
sau asteptati ca datoria respectivei sa se prescrie ???
in cel de-al treilea caz, exista politie si puscarie pentru fiecare in parte. daca va este frica sa actionati, platiti-le din buzunarul dvs, ca la asta se va ajunge pina la urma ... or sa va ameninte sa le dati chitante cum ca au platit intretinerea si nu sint restantieri ... o veti face ? :sorry:
Cazul de la punctul 3 e depasit.
Cazul de la 1 si 2. Dv. dle Felix cititi ce am scris eu sau o tineti "langa" cu chemarea in instanta? Pe cine chemi in instanta? pe un proprietar de unde nu stii de unde sa-l iei si somatia nu e primita de nimeni de la apartamentul respectiv sau pe morti, ca pe mostenitorii care nu au acte de mostenire nu-i poti aduce in instanta ??????.....
Acum nu sunt eu jurist dar cred ca daca nu stii proprietarul se poate face diligenta prin instanta (parca asa ii zice) si publicitate largita (media etc.). Daca nu apare se scoate la licitatie, se vinde si se recupereaza debitele. Iar la morti la fel, daca vor mostenirea vor deschide imediat succesiunea dupa ce se incepe procesul. Ar trebui sa discutati cu un avocat care sa va sfatuiasca.
edx ... propunerea cu avocatul am dat-o si eu, dar sint persoane reticente la acest sfat ... probabil ca sa nu scoata bani pentru onorariu. numai ca pierd mai mult prin neplata intretinerii de catre restantieri iar datoriile acestora pot fi sterse dupa 3 ani (din cite cunosc; nu-mi vine acum denumirea exacta a procedurii)
probabil ca este mai usor sa asteptam sa treaca timpul ca, cica timpul le revolva pe toate. nu insa si problema restantelor. in fine ... fiecare dupa cum considera de cuviinta ;)
Buna ziua!
Am si eu o problema: am cumparat o garsoniera si acum trebuie sa platesc fondul de rulemnt. Problema este ca in contul apartamentului meu exista deja un fond e rulment depus, dar vechiul proprietar nu si-a platit ultima intretinere care este aprox egala cu f de rulment.
Am fost de acord sa platesc eu ultima intretinere ( pentru ca administratorul refuza sa plateasca ultima intretinere din acel fond) si sa ramana acel fond in contul meu dar cu conditia sa mi se emita o chitanta si pe acel fond. Conform legii stiu ca acest fond se poate restitui atunci cand proprietarul vinde locuinta. In cazul in care eu nu voi avea chitanta cu ce dovedesc ca exista acei bani in contul meu daca administratorul, de pilda, se schimba si ma pune sa fac dovada achitarii fondului?
Am dreptul la o chitanta sau platesc asa ca trebuie sa platesc si sa dau acei bani fara a primi o dovada in schimb
p.s : Am fost trecuta cu rstanta la intretinere pt ca n-am platit ultima intretinere care ar fi trebuit platita din acel fond, dupa parerea mea
Fond de rulment
user43
In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)