avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie proces-verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie proces-verbal

Buna ziua!
Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar.
Am depus si procesul-verbal in original cat si o copie dupa aceasta. In comunicarea adresa primita mi se cer dovezi. Ce dovezi ar trebui sa mai aduc dupa ce am depus procesul verbal? Eu am cerut neplatirea amenzii. In acest caz e doar un capat de cerere, nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:48, 12 Iunie 2015
Desigur, faceti o cerere la fel ca si prima si scrieti pe ea Cerere aditionala (nu accesorie, ma rog dintr-o inertie toata lumea foloseste termenul de accesoriu, dar nu este intotdeauna riguros exact), prin care solicitati modificarea cererii anterioare in primul rand in sensul anularii procesului verbal, pentru considerentele prezentate la inceputul topicului.
Pot depunde aceasta cerere chiar daca am primit comunicarea adresa? Acolo imi cere in 10 zile sa aduc dovezi plus sa platesc taxa de timbru...imi va primi cererea la dosar?
Se7en10 a scris:

...imi va primi cererea la dosar?

Sigur, cel mai bine depuneti hartia din timp, nu o lasati pe ultima zi.
Multumesc de raspuns! Vina a fost mea, avertisment am mai primit si nici nu pot sa aduc martori... singura mea sansa ar fi sa anuleze procesul verbal deoarece agentul constatator nu are habar sa completeze pv. Din pacate nici eu nu stiu sa formulez o cerere cum trebuie dupa cum vedeti :((
Verificati daca pv este intocmit corect.Cand s-a incheiat pv ,agentul constatator va adus la cunostiinta ca puteti aduce obiectiuni cu privire la acesta ?
Erati de fata cand s-a incheiat pv ? Modele gasiti si pe internet.Cuprinsul cerereii de chemare in judecata il gasiti specificat la art. 194 din noul Cod de Procedura Civil.

ART. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
(7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.

ART. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

ART. 19
(1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări,
care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)