avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie proces-verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie proces-verbal

Buna ziua!
Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar.
Am depus si procesul-verbal in original cat si o copie dupa aceasta. In comunicarea adresa primita mi se cer dovezi. Ce dovezi ar trebui sa mai aduc dupa ce am depus procesul verbal? Eu am cerut neplatirea amenzii. In acest caz e doar un capat de cerere, nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:48, 12 Iunie 2015
Pentru cererea aditionala trebuie sa mentionez motivele de fapt si de drept? Ce as putea scrie la motivele de fapt pentru situatia mea?
Fapt vine de la fapta.Spuneti cum s-a intamplat .De ce considerati ca este abuziva,nelegala,netemeinica.
Pai asta e problema...ca nu e abuziva. Singurul meu argument este ca agentul constatator nu a completat corect procesul-verbal. Am argumente doar de drept...nu scriu nimic la rubrica de fapt?
In baza carei legii ati fost amendat?
Daca pv nu a fost intocmit corespunzator atunci va fi anulat,indiferent daca ati fost vinovat.
Trebuie sa povestiti cum s-a intamplat. La data de , ora eram. blabla...
Ceea ce va solicitat instanta trebuie depuse in 10 zile de la comunicare. Astfel vi se anuleaza cererea
Se7en10 a scris:
Acolo imi cere in 10 zile sa aduc dovezi plus sa platesc taxa de timbru...imi va primi cererea la dosar?

Dacă nu trimiteţi dovada că aţi timbrat şi dovezile solicitate sau precizarea că nu aveţi probe, plângerea vă va fi anulată.

Pentru motivele pe care le-aţi arătat aici, plângerea nu vă va fi admisă. Încălcarea art. 16 din OG nr. 2/2001 nu duce în mod automat la anularea procesului verbal de contravenţie. De ce? Pentru că exista Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. XXII/2007, obligatorie pentru instanţe, care stabileşte faptul că încălcarea art. 16 şi art. 19 din OG nr. 2/2001 nu poate să atragă decât nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei ce a fost încheiat în astfel de condiţii. Pentru ca instanţa să dispună anularea procesului-verbal, trebuie să dovediţi faptul că încheierea lui cu încălcarea art. 16 din OG nr. 2/2001 v-a produs o vătămare ce nu poate fi înlăturată altfel. Care este vătămarea care v-a fost produsă?
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)