avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare Prima casa dupa 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare Prima casa dupa 5 ani

Buna ziua

De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010.

Dupa ce am obtinut acordul de la Ministerul Finantelor Publice, cei de la banca mi-au respins cererea pe motiv ca aceasta hartie, semnata si parafata de reprezentantii MFP, nu este ceea ce isi doresc ei. Dar nici nu stiu ce isi doresc, fapt pentru care departamantul juridic fabrica acum, in clipa in care eu vorbesc cu dvs., un draft special pentru mine, cu care eu sa merg din nou la MInister pentru a fi semnat.
Dupa ce obtin acest acord compus si acceptat de BCR, voi obtine si acordul bancii spre a vinde.

Nu inteleg. Sunt primul caz de client BCR care vinde o casa obtinuta prin Programul PC acum 5 ani si jumatate si eu deschid drumul procedurii corecte? Sau isi bat joc de mine?

Un nou acord de la Minister nu pot obtine batand din palme, ci in max. 30 zile lucratoare, iar cumparatorul se asteapta ca peste 3 zile sa ii vand casa (am toate actele facute si promisiunea verbala a reprezentantilor BCR Unic ca in 3 zile obtin acordul lor, data acum 8 zile).
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
Kroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rosseleinesss , utilizator 22:39, 11 Februarie 2016
Pot face antecontract fara acordul bancii? Nu cred ca se poate...O sa merg luni la notar sa ma interesez. Eu am un cumparator cu banii cash, cu care am incheiat un acord verbal si care ma asteapta de 2 saptamani deja.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
Kroe, utilizator
Atata timp cat ati informat banca ca doriti sa vindeti deoarece aveti sursa de finantare ptr achitarea creditului, ati solicitat atat acordul bancii cat si al FNGCIMM, parerea mea este ca puteati incheia antecontractul, primeati un avans de la cumparator iar in cazul in care nu se finaliza tranzactia din cauza neobtinerii acordului bancii si al FNGCIMM reveneati la situatia anterioara incheierii antecontractului.
Astfel erati si dvs. asigurat ca veti vinde iar cumparatorul era asigurat ca va cumpara.
Pe vorbe totul este incertitudine ptr ambele parti.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
cyan, moderator
Multumesc pentru sfaturi. O sa incerc sa semnez un antecontract, insa nu asta este principala mea problema in momentul de fata.
Problema este ca nimeni, nici Ministerul, nici BCR-ul nu imi raspunde la intreberea: cum trebuie sa arate si ce trebuie sa contina acest acord din partea MFP astfel incat sa fie acceptat de BCR...
BCR Unic m-a anuntat ca pentru ei sunt un caz fara precedent si ca acum imi fac mie special un draft de acord pe care ei il agreeaza si cu care trebuie sa merg eu din nou la minister spre aprobare.
Va intreb cu respect: nu este nimeni care sa fi trecut printr-o situatie similara si care sa fie dispus sa-mi arate si mie acest acord misterios al MFP?
Eu nu inteleg de ce va referiti la MFP cand reprezentantul acestuia in programul PC este FGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-URI).
De acolo ati primit adresa acordul pe care nu il accepta banca?

Cea mai sigura informatie este cea de la sursa FNGCIMM
Ii contactati telefonic si solicitati sa va trimita prin email modelul de adresa pe care trebuie sa il accepte bancile pentru acordarea acceptului de vanzare a unei locuinte achitionate prin PC.

Adresa: Str. Iulian Ştefan, nr.38, Sector 1, Bucureşti
Telefoane: 021-310.18.74, 021-310.19.37
Fax: 021-310.18.57, 021-223.19.21

[ link extern ]

Sau mergeti personal la FGCIMM, au sediul langa primaria sector 1 in Banu Manta.
Cyan, nu fondul da acordul de vanzare a locuintei, ci Ministerul de Finante. Fondul da acordul final de radiere a ipotecii. Si stiu din experienta, deoarece in acet moment sunt primul om din Romania care a reusit sa vanda o locuinta luata prin prima casa fara sa ramburseze creditul mai intai

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)
Prima casa - pot vinde mai devreme de 5 ani? benibeni benibeni Buna ziua, Am achizitionat de curand o locuinta prin prima casa pe care as fii tentata s-o vand in urmatoarea perioada. Conform ctr de garantare cu FNGCIMM, ... (vezi toată discuția)