avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atestat taxi/amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Atestat taxi/amanarea aplicarii pedepsei

Din cate am citit, amanarea aplicarii pedepsei este aparte de condamnare fiind o institutie care stabileste o pedeapsa si apoi o amana , cu un termen de supraveghere de 2 ani.
Am inscris in cazierul judiciar aceasta amanare de pedeapsa, fara nici un fel de alta interdictie si cu toate acestea nu sunt lasat sa urmez cursurile pentru optinerea atestatului taxi.
Cei de la ARR, in urma a doua petitii trimise de catre mine au dat un raspuns evaziv, la modul general cum ca ,,daca in cazierul judiciar este inscrisa o condamnare pentru o fapta penala, acea persoana nu poate aplica pentru obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi".
Am inscrisa o amanare a aplicarii pedepsei, dar asta nu este condamnare si nu am nici un drept prevazut de Constitutia Romaniei restrictionat.
Ce pot sa fac pentru a putea sa am acces la drepturile de care beneficiez ca cetatean al Romaniei sau carei institutii sa ma adresez ?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
StoianRadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: StoianRadu , utilizator 15:05, 10 Iulie 2015
Reiese clar, din cum a decurs discutia pana acum, ca acel "daca" este rezolutoriu din punctul dvs. de vedere si suspensiv din punctul meu de vedere (in acest topic). La fel de evident este si faptul ca legiuitorul nu a precizat clar efectele conditiei "daca". De asemenea nu pot sa trec cu vederea un adevar pe care l-ati enuntat pe parcursul acestei contradictii de opinii, si anume:
Patrick_ a scris:

Problema de fond e că legiuitorul a introdus o serie de instituții noi odată cu noile coduri, instituții pe care nu le-a mai corelat cu legislația specială existentă și din toate aceste necorelări are de suferit justițiabilul, având în vedere interpretările (de multe ori contradictorii) date unor prevederi ale legii penale.

Si acum, pe final, consider ca am despaduchiat suficient de profund chestiunea, astfel incat userul nostru are posibilitatea de a fi pregatit pentru multe argumente contrare interesului lui, ceea ce desigur, nu ii poate prinde decat bine si foarte bine, in eventualitatea in care se hotaraste sa isi exercite dreptul subiectiv in instanta. In fond important este ca discutia sa-i profite.
Am primit răspunsul la ultima petiție de la ARR, si au spus clar ca nu trebuie să apara nici o condamnare înscrisă în cazier. Au mai spus ca nu au cum să ia în considerație hotărârea judecătorească pentru ca nu au în regulament(am trimis atașată hotărârea instanței), si au sugerat să m-a adresez serviciului cazier pentru rectificarea erorii.
Da pentru ca citită așa cum e trecută în cazier, adică , în bază art ...alin...condamna la 10 luni de închisoare,în bază art.84, amâna executarea pedepsei cu o perioadă de probatiune de 2 ani.....așa se văd 2 sentințe, 1 de condamnare la 10 luni de închisoare și una de amanarea aplicării pedepsei.
Tot la incompetență se reduce totul și asta ca în scaunele care ar fi trebuit să stea niște oameni responsabili, conștienți ca de muncă lor țin destinele unor oameni, stau pilele cine știe cui sau verișoara de la țară care a muls vacă până să fie pusă să scrie caziere de ruda ei bine prinsă în sistem.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier balan1978 balan1978 Daca nu imi apare nimic in cazier.. dar am avut o infractiune acum 4 ani ma poate afecta aceasta la un procesc penal .. sau inseamna ca am fost reabilitat de ... (vezi toată discuția)
Arr incalca drepturile civile ? StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)