Nu este vorba despre cheremul unui functionar, ci despre o institutie, catre care userul a trimis doua petitii si la ambele a primit raspuns nefavorabil. Raspunsul nu este elaborat de "un functionar", ci de un jurist si banuiesc ca nu este prima speta de acest gen cu probleme privind
"amanarea aplicarii pedepsei". Sigur toti cei care au trecut prin asta au primit acelasi raspuns. Este usor de aruncat cu cuvinte gen "toti (functionarii) sunt prosti, noi suntem destepti".
Cat despre instanta, da, si eu am zis, sa se duca in instanta sa o rezolve.
trandafir2 a scris:
, dar userul poate dovedi in instanta ca este abuzat.
Oare de ce nu o face de 6 luni de zile? Mai sta un pic, trec cei 2 ani si se rezolva de la sine.
Argumentul meu final sta in textul art.90 cp (daca este interpretat eronat, ne va confirma hotararea, lamurirea instantei - caci userul
sigur isi va valorifica dreptul sau),
Efectele amânării aplicării pedepsei
(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.