avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere staruinta, dupa 10 luni
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere staruinta, dupa 10 luni

Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, prin poprire si valorificarea celorlalte bunuri, in aprilie 2012 creditorul cere preluarea dosarului de la executor bancar la executor judecatoresc (aceasi persoana). In dosar se face o somatie in mai 2012 si un proces verbal de inventariere a bunurilor in 2 august 2012. Urmatoarea "miscare" se face pe 31 ianuarie 2013 si e o cerere de staruinta simpla, fara a se comunica modalitatile in care creditorul vrea ca sa se continue executarea. In aprilie 2013 se emit somatii (in baza procesului verbal din 2 august 2012) si se inscrie la cadastru datoria. In iulie 2013 se face poprirea pe salariu . Intrebare: faptul ca, creditorul nu a fost diligent, lasand sa treaca 10 luni intre doua cereri de staruinta si oricum neinteresandu-se in mod clar asupra modalitatilor de continuare a executarilor, faptul ca intre doua acte de executare propriuzisa sunt 8 luni, chiar daca nu exista nici un impediment in a continua executarea sub toate formele, este motiv de perimare a dosarului?! Daca da, va rog si spete. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela12 , utilizator 01:12, 18 Iulie 2015
Da, asa cred si eu, dar nu reusesc sa inteleg atunci aceasta practica de cerere de staruinta la 6 luni ....exemplu; 9 ianuarie 2011 fac cerere incuviintare 20 martie 2011 fac somatie, 8 iulie cerere staruinta si 20 octombrie 2011 proces verbal inventariere bunuri, 19 aprilie 2012 cerere staruinta executare.....20 iunie 2012 poprire ......cand intervine perimarea?! La ce data?! E doar un exemplu, ca la matematica!!!!
Perimarea intervine atunci când trec 6 luni între 2 acte de executare silită.:">
Adresa de stăruință este o invenție a executorilor, ca să mascheze perimarea. Ea nu este act de executare fiind emisă de creditor.
Adica, acea cerere de staruinta din 31 ianuarie, a fost catalogata la dosar ca si proces verbal incheiat intre directorul bancii si executor la sediul acestuia!!! In opinia lui, in felul asta nu ar opera perimarea, pentru ca un proces verbal facut de catre executor, ar fi considerat un act de executare!!! Nu cred ca le merge!!
Este un act întocmit în mod evident pro-causa, care nu este menționat de Codul de Procedură Civilă. Succes!
" Perimarea executării silite

Art. 697

Constatarea perimării. Efecte

(1) Perimarea se constată de către instanţa de executare, la cererea executorului judecătoresc sau a părţii interesate, prin încheiere dată cu citarea în termen scurt a părţilor.

(2) Perimarea executării atrage desfiinţarea tuturor actelor de executare, cu excepţia celor care au dus la realizarea, în parte, a creanţei cuprinse în titlul executoriu şi a accesoriilor." Se invoca perimarea executarii silite.

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite Ionică71 Ionică71 Pentru a evita perimarea unei executari este de ajuns dacă executorul din 6 în 6 luni a emis câte un act de urmarire(publicații de vânzare, somații). Sau ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Acțiune în constatare perimare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Am înaintat în instanță acțiune în constatare perimare executare silita. Am solicitat de la executori dosarele de executare și am mers la un avocat care ... (vezi toată discuția)