avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept

Buna ziua

1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de drept).
Concret: este prima hotarare judecatoreasca (cu drept de apel) si s-a dispus un program de vizitare minor, insa mama refuza sa dea copilul tatalui pe motiv ca face apel si pana nu ramane definitive si irevocabila nu-i da copilul.
Mama refuza orice legatura intre tata si copil. Refuzul este total nejustificat si dovedit in fata instantei. Tatal doreste sa se ocupe de copil, doreste sa faca orice pentru a-i dezvolta eventualele talente (sport, muzica, arta, limbi straine, etc.) pentru a-I crea un viitor frumos.
Tatal a depus plangere penala in acest sens.
2. In cazul apelului facut de mama, poate solicita tatal direct in instanta, recuperarea programului de vizita nerespectat de mama?
3. Este posibil sa nu fie considerata ca pensie alimentara sumele trimise mamei prin transfer bancar, numai pentru ca s-a trecut "pensie alimentara" fara a se specifica luna aferenta?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 11:55, 27 Iulie 2015
Din fericire, eu am autoritate exclusiva , INCA, pentru ca domnul "tata "ma ameninta ca ma da in judecata pentru autoritate comuna. Dar, la fond, judecatorul a dat autoritate comuna, chiar daca "tatal "era in puscarie de cativa ani si mai avea inca de stat, pe motiv ca nu s-a demonstrat reaua vointa din partea tatalui #-o. Ca si cum, din puscarie avea cum sa participe la deciziile privind copilul ! Nu a contribuit niciodata in nici un fel.
Dar, oricum , nici bunavointa nu a arata, pentru ca nici nu cunostea copilul.
Din fericire, la apel, am avut un complet care a gandit logic si mi-a dat autoritate exclusiva.
Nu are program de vizitare, dar insotesc copilul când tatal suna (când are "domnul tata " chef ) ca vrea sa-l vada- chiar daca e soare, vânt, ploua...nu conteaza. Ma duc mereu cu inima stransa pentru ca nu stiu ce reactii va avea domnul "tata ", dar imi calc pe inima si imi musc limba ca sa nu-i raspund la provocari si sa izbucneasca in fata copilului.
Nu impiedic relationarea cu copilul - oricum nici "tatal " nu arata prea mult interes, dar nici nu o incurajez, recunosc. Nu am inima, puterea sa-i spun sa se duca cu un individ care a fost agresiv, care m-a amenintat, care are un anturaj dubios, care...sunt multi de care.
Din pacate, tatal nu poate fi un model de urmat, in cazul meu.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
Ana_38, utilizator
Ana, antecedentele penale nu sunt suficiente într-un nou proces, fie de autoritate părintească, fie de program de vizită. Vă sfătuiesc să lăsaţi urme pentru fiecare întâlnire: poze, înregistrări video, cu dată.Nu de alta, dar vă puteţi trezi şi cu reclamaţii că EL nu poate vedea copilul, că îi îngrădiţi accesul la copil.Dacă cumva vă agresează, chemaţi imediat Poliţia şi mergeţi la medicul legist, este foarte important.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Martonze, utilizator
Doamna Proastasatului, daca tatalui nu i se raspunde la telefon sau la usa cum ar putea sa vorbeasca frumos si cu cine????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copilului si programul de vizita anca888 anca888 Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Program vizite minor in prezenta mamei ContSters364864 ContSters364864 Buna ziua am o fetita de 8 ani, tatal copilului este cetatean austriac. Mentionez ca nu am fost casatorita cu el. Am crescut singura fata, tatal a platit ... (vezi toată discuția)