D-na Ony, nu este necesar un link, am eu o asemenea hotărâre, pe perioada a 4 săptămâni! Această hotărâre a fost şi executată silit! Copilul meu e mărişor deja, dar şi acum doarme dupăamiaza. Mai ales un copil care frecventează grădiniţa cu program prelungit, are program de somn dupăamiaza. Indiferent de ora la care copilul îşi face somnul de dupăamiază, ora 14 nu e oră de vizită.
Instanţa a dat o asemenea hotărâre, cu toate că mai exista o hotărâre de program de vizită , obţinut tot prin Ordonanţă, bilunar, care a fost respectat o singură dată în 8 luni! Era vorba de puterea lucrului judecat, dar judecătorul a spus :"lăsaţi asta" Adică am invocat o excepţie, pe care nu a luat-o în seamă. Am avut avocat, destul de incisiv, dar când este vorba de blat, poţi să ai avocat pe oricine.
Apoi, cu privire la arătatul pozelor şi poveştile despre eroicul tată, care a purtat mama în nşpe procese, care a agresat-o fizic şi verbal, care o denigrează pe aceeaşi, de câte ori vorbeşte la telefon cu copilul, care a venit cu Poliţia , cu martori (hăndrălăi) să ia copilul, etc. , încercaţi dvs. să faceţi acest experiment.
Mie îmi este suficient de greu să tac, să nu-l amintesc, să oblig copilul să vorbească cu el la telefon, să-l conving să vorbească frumos cu el, că e tatăl ei. Ceea ce a trăit el cu venirea Poliţiei, cu executarea silită, traumele de atunci rămân, ele nu se uită, la fiecare convorbire sau vizită reînvie.
Chiar după 1 an de consiliere, tot nu l-a desenat pe tata în tema "Familia mea", chiar dacă vorbeşte cu el la telefon destul de des.
Stimată d-nă avocat, am scris şi în alte postări: fiecare caz este particular, hotărârile sunt standard.
Dvs. spuneţi:
Nu are acces, i se inchide usa, nu stie ce mai prefera copilul lui, i se rup initiativele. Ce sa faca?
La mine, el a avut acces, când a vrut, a intrat peste noi în casă şi noaptea dupâ orele 22, şi dimineaţa la 8, cu pretextul să vadă copilul. Când nu i-am mai acceptat acest comportament, m-am întâlnit în oraş, cu copilul, de câte ori voia, uneori zilnic, în funcţie de programul lui.Totuşi, m-am trezit cu autorităţile în casă, exact cu aceste învinuiri. De contribuţia materială pentru copil, nu s-a pus problema, pentru el, asta nu prezenta importanţă. Dreptul lui de vizită obţinut prin Ordonanţă era mult mai restrictiv decât ceea ce îi oferisem eu anterior, nici atunci nu m-am supărat, am mers cu copilul şi în afara programului.
Deci omul are acces, NU i se închide uşa, ştie ce preferă copilul lui-să nu plece cu el fără mama, iar iniţiativele lui nu i se rup, deschide noi procese şi face noi reclamaţii.