avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept

Buna ziua

1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de drept).
Concret: este prima hotarare judecatoreasca (cu drept de apel) si s-a dispus un program de vizitare minor, insa mama refuza sa dea copilul tatalui pe motiv ca face apel si pana nu ramane definitive si irevocabila nu-i da copilul.
Mama refuza orice legatura intre tata si copil. Refuzul este total nejustificat si dovedit in fata instantei. Tatal doreste sa se ocupe de copil, doreste sa faca orice pentru a-i dezvolta eventualele talente (sport, muzica, arta, limbi straine, etc.) pentru a-I crea un viitor frumos.
Tatal a depus plangere penala in acest sens.
2. In cazul apelului facut de mama, poate solicita tatal direct in instanta, recuperarea programului de vizita nerespectat de mama?
3. Este posibil sa nu fie considerata ca pensie alimentara sumele trimise mamei prin transfer bancar, numai pentru ca s-a trecut "pensie alimentara" fara a se specifica luna aferenta?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 11:55, 27 Iulie 2015
Doamna Proastasatului :) intrebarea nu a fost pusa pentru situatia doamnei Martonze, intrebarea, repetata de doamna Avlil, de mine si de AgainstPAS se referea la un tata care are loc de munca, plateste pensie alimentara mare,se poarta frumos cu copilu si fosta sotie nu ii mai deschide usa, nu ii mai raspunde la telefon, ce face atunci?
Dumneavoastra ne-ati raspuns la ce a scris doamna Martonze, caz cu care toata lumea a fost de acord ca este un caz dificil,greu si trist.

Doamna Martonze, nu cumva instanta a dat acel program zilnic pe perioada de o luna pentru ca dumneavoastra v-ati impotrivit sa ia copilul acasa pe timpul noptii? Ati incercat sa va intelegeti atunci cu fostul sot, sa ii spuneti sa vina sa ia copilul mai tarziu? Sa propuneti alt program? Care ar fi varianta ideala pe care o vede el? A reusit pana acum sa stea cateva ore singur cu copilul? Ca pare ca asta e dorinta lui cea mai mare, sa petreaca timp cu fiul lui fara dumneavoastra.

Doamna Ana-38, nimeni nu spune ca in absolut toate situatiile sa spui copilului sa se duca cu tatal care a lipsit ani de zile,eventual puscarie si sa-l prezinti ca pe un adevarat super erou. Sunt situatii si situatii, toate diferite.
Doamna Ony, răspunsul este NU ! Nici nu a avut program cu luarea peste noapte, nici acel program, în care minţea că e în concediu, dar în paralel, la alte autorităţi, spunea că nu are venituri, deci nu lucrează, nu era cu preluarea peste noapte, dar era zilnic aşa cum am prezentat.
În plus, la finalizarea procesului de fond, a primit un program mai redus decât prin ordonanţă şi instanţa i-a stabilit anumite obligaţii de comunicare. În schimb, la apel, totul s-a întors cu 180 de grade, fără alte probe, în prima şedinţă ! Aceeaşi instanţă mi-a respins toate recursurile pe care le-am făcut, cu nişte motivaţii mai aberante decât ce apare în presă în cazul violatorilor de la Vaslui.Chiar hotărârea, înscrisă pe site, este împotriva legii.Din moment ce legea cere anchetă psihosocială la domiciliul părinţilor, este contra legii ca, în lipsa acelei anchete,să hotărăşti că vizita va avea loc la "locaţia din Romania aleasă de reclamant." iar instanţa de la Curtea de apel, care ne-a expediat în 5 minute, scrie în motivare că "Ancheta psihosocială este obligatorie doar pentru stabilirea autorităţii părinteşti" !!!! Chiar aşa?
Este adevărat, singura dorinţă a lui este să ia copilul cu el singur, nici o altă variantă nu-i este convenabilă.
Martonze a scris:

Este adevărat, singura dorinţă a lui este să ia copilul cu el singur, nici o altă variantă nu-i este convenabilă.

Este si normal doamna martonze. Dupa un an de consiliere, ani de procese, tot cu dvs de mana sa se vada tata cu copilul? Faceti tot ce tine de dvs ca propiul copil singur sa plece cu tata, si lucrurile se vor schimba in bine. Nu mai cautati motive exclusiv in ograda tatalui pentru care copilul nu ar vrea sa plece cu tata. Nu v-ati saturat de aceste lupte nesfarsite? Nu vreti liniste pt dvs si pt puiul dvs? Si daca aceasta liniste ati obtine-o sprijinind sincer acel copil sa plece cu propriul tata singur, de ce nu o faceti doamna? Nu intelegeti ca sta singur copilul cu vecinul pentru ca stie ca dvs sunteti fericita cu asta? Nu intelegeti ca daca v-ar sti fericita ca pleaca cu tata acel copil nu ar mai refuza la nesfarsit? Este nefiresc si chiar bolnavicios sa nu intelegeti in acesti ani si nevoia tatalui de a nu va mai avea in preajma si pe dvs mereu la pachet cand e cu copilul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
againstPAS, utilizator
pai si doamna Martonze,daca singura dorinta a fostului sot e sa petreaca timp doar el cu copilul lui, nu ar fi indicat sa sprijinit si sa incurajati acest demers? De cate ori vine in tara, de 2-3 ori. Nu ar fi normal ca baiatul care e marisor acum sa mearga si sa stea o noapte cu tatal lui? Sau sa-si faca vacanta si cu parintele lui?
Am inteles, a fost o executare silita extrem de traumatizanta pentru copil, nu poti trai insa mereu in trecut si nu te poti raporta restul vietii la o singura intamplare.
Daca ar veni tatal lui in tara, ar merge cu el in parc macar 2 ore?

Si daca nu care ar fi motivul lui? Ca a vebit acum cativa ani tati cu executorii judecatoresti sa-l ia?
Si pana la urma, pentru ca nu e vorba de tatal care cere program si nu-l respecta, ce trebuie sa faca tatal care cere program si il obtine in instanta, ar vrea sa il puna in practica dar este impiedicat de mama?

Restul combinatiilor de tipuri de tata cu tipuri de mama sunt irelevante in cazul de fata - nici experienta dnei Martonze nu e utila aici, nici experienta dnei proastasatului nu e utila.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Tutela copilului si programul de vizita anca888 anca888 Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Program vizite minor in prezenta mamei ContSters364864 ContSters364864 Buna ziua am o fetita de 8 ani, tatal copilului este cetatean austriac. Mentionez ca nu am fost casatorita cu el. Am crescut singura fata, tatal a platit ... (vezi toată discuția)