Buna seara,
Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei.
Copii sunt minori, am fost activ in cresterea lor; problema este ca de 4 zile nu mai raspunde la telefon, la sms si nu i-am mai vazut. I-am cautat la resedinta de acum, nu sunt la locul de joaca; din vecini (traim in acelasi oras) stiu ca sunt ok copii.
Insa vreau sa ii vad, sa ii iau acasa la mine (domiciliul lor in primii 2.5 ani). Am inteles de ord. pres., dar este vacanta judecatoreasca, cum se procedeaza acum la urgenta?
Multumesc anticipat.
Protectia Copilului va lua legatura cu mama in 2 saptamani daca are noroc. Timp in care copii pot fi foarte usor alienati, li se poate spune ca tati i-a parasit, ca nu-i mai vrea, ca nu-i mai iubeste dupa care or sa refuze ei sa-l mai vada.
E importanta restabilirea legaturii cu copii cat mai repede.
Daca mama nu vrea la mediere si refuza orice contact al copiilr cu tatal atunci se merge acolo si se suna la politie pentru a fi ajutat domnul sa-si vada copii, sa le spuna ca-i iubeste si ca nu sta departe de ei din propria vointa.
Ca in paralel merge si la Protectia Copilului este altceva. Trebuie insa luate masuri imediate.
multumesc. Asa am facut, am ajuns la usa, copii m-au vazut; cand am fost impreuna mama nu a fost interesata prea mult, deci revederea a fost plina de zambete si nerabdare din ambele parti :). Nu s-a impotrivit, am iesit cu ei, ne-am plimbat, jucat si pupat, dupa au ramas la ea. Intre timp am depus si cererea de divort si ordonanta, am incercat si am dovezi (sms, mail, inregistrari) sa incercam cu mediere, nu doreste.
Motivarea ei este faptul ca eu am dorit despartirea, fapt adevarat. Eu am dorit despartirea de ea, nu de copii.
Va multumesc enorm pentru sfaturi si va doresc o zi superba!
Da, este o situatie des intalnita, in care unul din soti ia decizia de despartire, iar celalalt nu intelege motivele, ramane cu intrebari si frustrari, este obligat sa se adapteze la o schimbare care i-a fost impusa, etc. De aceea este nevoie ca si sotia sa auda si sa va inteleaga motivele. Medierea va ofera cadrul potrivit pentru asemenea clarificari.
Pentru ce ar fi necesara o ordonanta daca tot vedeti copiii? Sa stricati relatia cu ea de tot si sa cheltuiti bani? Nu-i vad sensul. Cand nu va mai permite sa vedeti copiii, apelati la o ordonanta.
Dureaza cam o luna-doua ordonanta, in functie de instanta. Nu are legatura cu sexul reclamantului.
Daca nu ati notificat mama, nu i-ati aratat posibile urmari ale procesului asupra copiilor, sunt slabe sanse sa vrea sa ajungeti la un acord. Nu se obtine nevoia de acord intr-o discutie verbala decat extrem de rar. Din experienta mea, statistic.
Totusi, la o notificare, ajungi macar la discutii avansate in majoritatea cazurilor, cu un acord imediat sau la primele termene in instanta.
Ar fi pacat, avand copii, sa va faceti zile negre unul altuia...
Ma lasa sa ii vad, dar vreau sa ii iau acasa, unde au crescut 3 ani. Vreau sa ii iau mai mult de 1 ora cand doreste ea, eu avand un serviciu solicitant trebuie planificat timpul cu ei.
Ea nu accepta nici discutia despre a ii lua acasa (desi ei doresc asta) si de a face un program pana la divort.
Cu medierea este perfect, dar se poate cu forta?
Legat de notificare, cum se face asta? ce inseamna practic?
Divort si soacra
irisg
Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)