Buna seara,
Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei.
Copii sunt minori, am fost activ in cresterea lor; problema este ca de 4 zile nu mai raspunde la telefon, la sms si nu i-am mai vazut. I-am cautat la resedinta de acum, nu sunt la locul de joaca; din vecini (traim in acelasi oras) stiu ca sunt ok copii.
Insa vreau sa ii vad, sa ii iau acasa la mine (domiciliul lor in primii 2.5 ani). Am inteles de ord. pres., dar este vacanta judecatoreasca, cum se procedeaza acum la urgenta?
Multumesc anticipat.
Nu, la mediere nu se poate cu forta. Este vorba de abilitatea mediatorului de a intui si de a-i arata partii invitate, in cazul dvs sotia, motivele pentru care ar fi bine pentru ea sa participe la mediere si ce ar putea castiga in urma acestei proceduri.
Consider că este indicat ca instanța să stabilească un program de vizitare, program care să fie clar cât privește durata și modalitățile de realizare. În acest fel nu vor mai fi discuții inutile de fiecare dată și se pot demara proceduri în caz de nerespectare.
Vă sfătuiesc să dați dovadă de rațiune atunci când propuneți programul de vizită, tocmai pentru a exista șanse de reușită.
Nu exagerați făcând cereri nerezonabile. Programul de vizitare se poate modifica oricând în cazul în care există modificări ale condițiilor avute în vedere de instanța de judecată. Astfel că, după o perioadă în care veți putea lua copii acasă, puteți solicita extinderea perioadei de vizită, de ex: motivat de vârstă, dorința copiilor, de nevoia de dezvoltare a relațiilor dintre părinte și copii etc.
ce inseamna exact ratiune candpropui un program de vizita? Doua week-end-uri pe luna este foarte putin pentru un parinte implicat in viata copiilor lui. Ar trebui sa se acord si ore in timpul saptamanii.
Ei, n-am stiut... da, e necesar mai mutl de o ora, de acord.
Nimeni nu a vorbit de mediere cu forta si nu se poate, asa cum bine stiti si intuiti. Dar nici nu se prea ajunge la un acord intre dopua parti singure si certate. E nevoie de un ajutor obiectiv din afara.
Notificarea o face avocatul dv., dv. daca va pricepeti, o alta persoana... depinde de situatie. ideea notificarii e sa o convingeti ca un acord e si spre binele ei.
Eu in cererea de divort am cerut custodie comuna sau mie pana la proces din mai multe motive, considerate de mine importante:
- locuinta actuala a minorilor este un ap 3 camere in care locuiesc in total 8 persoane, la mine ar fi 4 persoane cu tot cu bona si ar avea camera lor, spatiu personal si de activitati.
- am martori care pot confirma ca 80% din activitatile copiilor se faceau cu bona, 5% cu bunica, 10% cu mine si infim cu mama avand un program incarcat si o lipsa de interes. Ei acum sunt privati de bona, de casa unde au crescut si de mine.
- familia sotiei a fost si inca este implicat intr-un proces penal, a avut loc o descindere pentru fraude economice (DNA-DIICOT nu stiu exact, frauda de milioane de euro) la adresa unde locuieste acum. Se poate repeta situatia cu traume pe copii.
De asta cred si eu ca 2 weekend-uri sau cateva ore se aplica unui parinte absent....
Divort si soacra
irisg
Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)