Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Firma la care lucrez m-a instiintat ca se va desface contractul de munca cu 65.1 dar cu conditia sa dau eu o declaratie prin care renunt la preaviz.Mai am dreptul la somaj daca fac asta? Am inteles ca angajatorul e cel care decide daca acorda preaviz sau nu .Cum ar trebuii incheiata CIM cu 65.1 fara preaviz? Sunt de acord sa nu mai am preaviz atat timp cat pot beneficia de somaj. Precizez ca am fost amenintata ca daca nu fac cererea de renuntare la preaviz or sa ma concedieze cu abateri indisciplinare.
mariiuca a scris:
Firma la care lucrez m-a instiintat ca se va desface contractul de munca cu 65.1 dar cu conditia sa dau eu o declaratie prin care renunt la preaviz.Mai am dreptul la somaj daca fac asta? Am inteles ca angajatorul e cel care decide daca acorda preaviz sau nu .Cum ar trebuii incheiata CIM cu 65.1 fara preaviz? Sunt de acord sa nu mai am preaviz atat timp cat pot beneficia de somaj. Precizez ca am fost amenintata ca daca nu fac cererea de renuntare la preaviz or sa ma concedieze cu abateri indisciplinare.
Parerea mea este ca : indiferent de intorsatura care o va lua situatia dumneavoastra, mai ales in cazul in care angajatorul va forteaza mana si va ameninta cu anumite chestii, parerea mea este sa nu il ascultati, sa i spuneti sa faca ceea ce vrea sa faca pentru ca : 1. legea muncii prevede in acest moment nult mai multe drepturi pentru angajat decat pentru angajator. 2. orice decizie a angajatorului poate fi atacata in justitie. 3. indiferent de ceea ce va scrie in cartea dv de munca angajatorul in momentul in care tribunalul declara ca a fost un abuz, acea decizie a angajatorului este propria-i condamnare. Tineti cont desi in romania totul este posibil pt cei ce au bani .... nu uitati ca BUTURUGA MIKA RASTOARNA CARUL MARE. Mult success, si cat mai mult curaj va doresc, pentru ca ... se poate... personal am rasturnat un sistem de genul in care sunteti dv. si ... ma simt excelent.